Ντινόπουλος κατά Γερουλάνου για προεκλογικό «μποναμά»

Newsroom Newsroom

Ντινόπουλος κατά Γερουλάνου για προεκλογικό «μποναμά»

Προσπάθεια «διασπάθισης» ευρωπαϊκών πόρων προεκλογικά, ύψους 1.657.440 ευρώ, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος.

Σε επερώτηση του κ. Ντινόπουλου προς τον υπουργό, αναφέρεται ότι ο κ. Γερουλάνος αποφάσισε τη διάθεση 1.657.440 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) από το ΕΣΠΑ, για την πραγματοποίηση μελέτης, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έτοιμη από το 2009.

Πρόκειται για τη μελέτη «Αποκατάσταση του Αχίλλειου Κέρκυρας», η οποία προκηρύχτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα). Ο κ. Ντινόπουλος τονίζει ότι η προκήρυξη έγινε «άρον άρον» στις 7 Μαρτίου 2012, «με προφανή στόχο να δοθούν τα 1.657.440 ευρώ πριν από τις εκλογές».

Η ίδια μελέτη είχε εγκριθεί και μάλιστα παραληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2009.

Την αρχιτεκτονική μελέτη είχε εκπονήσει η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή, η οποία είχε προτείνει και την επικαιροποίησή της, χωρίς αμοιβή και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κ. Ντινόπουλος ζητά από τον υπουργό να παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό, τη στιγμή που η μελέτη για το Αχίλλειο της Κέρκυκας «βρίσκεται στο συρτάρι του».

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

dinopoulos-erotisi
eggrafo1-yppo
eggrafo2-yppo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved