ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ευσταθούν οι καταγγελίες για θαλασσοδάνεια Τουρκολιά;

Ευσταθούν οι καταγγελίες για θαλασσοδάνεια Τουρκολιά;

Η Εθνική Τράπεζα, ως το κατεξοχήν κρατικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας –και, άρα, ως το κατεξοχήν πρόθυμο για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων «εργαλείο»- έχει πολλές φορές στο παρελθόν καταγγελθεί ότι χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά «ημετέρους», οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα εχέγγυα.

Με άλλα λόγια, οι εις βάρος της τράπεζας καταγγελίες μιλούν δια δανειοδοτήσεις-μαμούθ, οι οποίες δε γίνονταν με επιχειρηματικά κριτήρια, αλλά προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που δημοσιεύματα αναφέρονταν σε εκατομμύρια ευρώ τα οποία διέθεσε η Εθνική ακόμη και σε παραπαίουσες εκδοτικές επιχειρήσεις, τις οποίες διέσωσε εις βάρος των μετόχων της τράπεζας και του Έλληνα φορολογουμένου, φυσικά. Με άλλα λόγια, μιλούν για την Εθνική Τράπεζα ως εργαλείο διαπλοκής.

Θα νόμιζε κανείς ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, σε μια εποχή που ο Έλληνας πολίτης έχει χάσει την αξιοπρέπειά του, εξωθείται καθημερινά και πιο βαθειά στη φτώχεια και –πλέον- θέλουν να του στερήσουν και την ίδια του την Υγεία, κάποιοι να παίζουν ακόμα παιχνίδια διαπλοκής εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Κι όμως. Στα χέρια του newsbomb.gr έχουν περιέλθει καταγγελίες ότι «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» συμβαίνουν στην Εθνική και υπό το νυν διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά! Η καταγγελία είναι σοβαρότατη, μοιάζει αρκετά τεκμηριωμένη, δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, ούτε και τίποτα… πενταροδεκάρες.

Επειδή ακριβώς το ζήτημα είναι τεράστιο και –εφόσον αληθεύει- συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, το newsbomb.gr θα μελετήσει τις καταγγελίες, κάνοντας το δικό του ρεπορτάζ πριν φέρει στο φως της δημοσιότητας τα καταγγελλόμενα περί «θαλασσοδανείων Τουρκολιά».

Όπως επιβάλει η ευθύνη του newsbomb.gr απέναντι στους αναγνώστες του και την κοινή γνώμη, θα επανέλθουμε είτε με την επιβεβαίωση, είτε με τη διάψευση των καταγγελιών.