ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Από 30 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν τα 60 δισ!

Από 30 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν τα 60 δισ!

Κυνηγούν τη «μαρίδα» και αφήνουν τους «καρχαρίες» -«Κλείνουν το μάτι στα συμφέροντα και κυνηγούν τους φτωχούς» λέει στο Newsbomb ο αντιπρόεδρος των Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης.

Παρά τη σκληρή φοροεπιδρομή που επιχειρήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της ύφεσης όχι μόνο δεν συγκεντρώθηκαν χρήματα στα δημόσια ταμεία, αλλά καμία εκ των κυβερνήσεων δεν κατάφερε να βάλει φρένο στην φοροδιαφυγή και στην φοροαποφυγή των... μεγάλων καρχαριών.

Αντιθέτως ξεζούμισαν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που είναι εύκολοι στόχοι ενώ με τους πειραματισμούς τους διέλυσαν τους ελεγκτικούς και τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών.
Όλα τα παραπάνω καταγγέλλονται ευθέως εδώ και πολύ καιρό από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εφοριακών χωρίς όμως κανείς από την κεντρική εξουσία να «συγκινείται».

Χαρακτηριστικό της ανικανότητας όσων θήτευσαν στο επιτελείο του υπ. Οικονομικών είναι πώς όταν ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άγγιζαν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του τότε Πρωθυπουργού. Σήμερα, περίπου τέσσερα χρόνια μετά, αντί να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, διπλασιάστηκαν! Έφτασαν τα 64 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στην εφορία ασύλληπτα ποσά που τους βεβαιώθηκαν για απολαβές που πλέον δεν υπάρχουν.

Έτσι λοιπόν τα σαΐνια που πέρασαν από το υπουργείο «κατάφεραν» να ρυθμίσουν υποτίθεται τα χρέη της χώρας, βάζοντας τον λαό σε ένα τσουβάλι με χρέη!

'Ένα από τα μείζονα ερωτήματα είναι το ακόλουθο: Χρεοκόπησε ο λαός για να σωθεί ποιος;

TRYF

Μιλώντας στο Newsbomb ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Τρύφων Αλεξιάδης επισημαίνει: « Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται περίπου κατά 1 δισεκατομμύριο το μήνα! Αντί να μαζεύουμε λεφτά, απλά βεβαιώνουμε χρέη. Τα ληξιπρόθεσμα πλέον ξεπερνούν τα 64 δις, ενώ 260.000 επιχειρήσεις χρωστούν αστρονομικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία».

Την ίδια ώρα, όπως λέει ο κ. Αλεξιάδης η κυβέρνηση έχει διαλύσει τους μηχανισμούς του υπουργείου αφού ήδη είχε σπάσει σε δύο κομμάτια το ΣΔΟΕ λόγω ασυμφωνιών στους παράγοντες του υπουργείου με συνέπεια να μην επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν την πιο βάρβαρη φορολογική αδικία οι κυβερνώντες κλείνουν το μάτι πονηρά στα μεγάλα συμφέροντα. Άραγε γιατί δεν μας ενημερώνουν τι έχουν κάνει με τη λίστα Λαγκάρντ και με άλλες πηγές μεγάλου πλούτου από τις οποίες θα έπρεπε να είχαν συγκεντρωθεί χρήματα;» λέει στο Newsbomb ο κ. Αλεξιάδης.

Η αλήθεια είναι ότι από τα 2062 ονόματα της λίστας μέχρι 31/12/2014 το ελληνικό κράτος δεν είχε εισπράξει ούτε ευρώ, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ολοκληρωμένος έλεγχος ούτε για τις πρώτες 62 υποθέσεις!
Αυτό που ενδεχομένως είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι πως διοικητικά οι υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ παραγράφονται στις 31-12-2015 και συνεπώς είναι πασιφανές για πιο λόγο υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση στους ελέγχους και στα πορίσματα.

Κατά τα λοιπά οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο να μαζέψουν 1,8 δις από φόρο εισοδήματος και 2,6 δις από τον ενιαίο φόρο ακινήτων για να καλύψουν τις τρύπες του προϋπολογισμού.

Προφανώς και η συγκέντρωση αυτών των χρημάτων φαντάζει ανέκδοτο... Τρόπος για να μαζευτούν τα χρήματα υπάρχει. Αρκεί να πάρουν πίσω τις θολές τροπολογίες για τις τριγωνικές σχέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών και να πείσουν το εφοπλιστικό λόμπι να φορολογηθεί όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες!

Διαβάστε επίσης:

Φορολογούν τους φτωχούς σαν... πλούσιους!

Οι 5+1 φόροι που θα μας αδειάσουν την τσέπη