ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ουκρανία: Το νούμερο 2 εργοστάσιο της Ευρώπης απειλείται από τους βομβαρδισμούς

Ουκρανία: Το νούμερο 2 εργοστάσιο της Ευρώπης απειλείται από τους βομβαρδισμούς

Δύο παιδιά νεκρά

Τo 2o μεγαλύτερο εργοστάσιο χημικών της Ευρώπης βρίσκεται στην πόλη Gorlovka στην Αν.Ουκρανία όπου οι δυνάμεις του Κιέβου την σφυροκοπούν σε συνεχόμενη βάση με το πυροβολικό. (LaVoixdelaRussie,RIANovosti27/07/14) Υπάρχουν φόβοι ότι αν χτυπηθεί η καταστροφή θα είναι σημαντική.

Πριν 1 χρόνο ένα σοβαρό δυστύχημα στο εργοστάσιο είχε προξενήσει το θάνατο σε 5 ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 9.Το εργοστάσιο ανήκει στην εταιρεία Stirol.«Οι άνθρωποι κάηκαν και δηλητηριάστηκαν αφού εκτέθηκαν σε ammoniac » είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος του Δήμου.( LaVoixdelaRussie 6.08.2013)untitled

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα 20 με 30 πολίτες σκοτώθηκαν από εκτόξευση όλμων ,οβίδων στο κέντρο της πόλης Gorlovka.Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται και 2 παιδιά. Το ενός έτους που ξεψύχησε στην αγκαλιά της μάνας του και ένα 5 ετών σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από την διοίκηση του Donetsk.Οι τοπικοί δημοσιογράφοι μιλούν για τουλάχιστον 30 νεκρούς ενώ οι μάχες συνεχίζονται.Οι ουκρανικές ορδές έφθασαν στην περιφέρεια της πόλης των 250000 κατοίκων. Τα χαράματα οβίδες έπεσαν σε αυτοκινητόδρομους.

«Προσέβλεπαν να χτυπήσουν την έδρα μας αλλά απέτυχαν και έπληξαν κατοικίες» τονίζει στρατιωτική τοπική πηγή στο RIA.

“Μια οβίδα έπληξε τον τελευταίου όροφο πολυσύχναστου σούπερ μάρκετ ενώ είχε πελάτες στο εσωετρικό.Μια άλλη έπεσε στην αυλή πολυκατοικίας και μια άλλη σε νηπιαγωγείο.

Δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι νεκροί υπάρχουν παντού ασθενοφόρα” δήλωσε ο Sergey κάτοικος της περιοχής στο RT. Οι ουκρανικές δυνάμεις έβαλαν με πυραύλους και κατά της πόλης Avdeïevka (περιοχή του régiondDonetsk) όπου σκοτώθηκαν 5 πολίτες και δεκάδες τραυματίστηκαν. Πολλές πολυκατοικίες καταστράφηκαν όπως και δημόσια κτίρια.

Πήγή: dimpenews.com