ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Όνειρο θερινής νυκτός ο πόλεμος με τους νταβατζήδες!

Όνειρο θερινής νυκτός ο πόλεμος με τους νταβατζήδες!

Τελικά ο σοφός λαός έχει δίκιο: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» -Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο του «αγώνα» που υποτίθεται ότι θα άνοιγε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εργολάβους της ενημέρωσης και τους καναλάρχες για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πέπλο μυστηρίου για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Κατά... διαβολική σύμπτωση, την ημέρα που ο Τσίπρας ανακοίνωνε την παραίτησή του, στις 20/08/2015, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωνε την επέκταση κατά 15 ημέρες στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από σχετικό αίτημα του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. Ενημέρωσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει νομιμότητα, να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής.

Τόνισε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει καμία εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να εξασφαλιστούν τα θέματα της βιωσιμότητας, γιατί αν δεν το κάνουμε θα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με ομαδικές απολύσεις».

Ο κ. Κρέτσος ομολογεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έπεσε στην παγίδα του εκβιασμού των καναλαρχών!!!

Μετά και αυτή την εξέλιξη οι καναλάρχες έχουν πλέον άπλετο χρόνο να μπορέσουν να ανασυνταχθούν και να βρουν όλα εκείνα τα «παραθυράκια» που χρειάζονται όχι μόνο για να μην πληρώσουν τα όσα χρωστούν, αλλά και για να εξακολουθούν να ελέγχουν τις τηλεοπτικές άδειες κατά το δοκούν.

Είναι προφανές ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να «αγγίζει» την καυτή πατάτα των αδειοδοτήσεων, ενώ είναι αμφίβολο αν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, θα έχει τον ανάλογο ζήλο – έστω και σε θεωρητικό επίπεδο – να αλλάξει το τοπίο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Επί της ουσίας και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ο κ. Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός έχοντας στην προεκλογική του φαρέτρα βασικό όπλο δήθεν τον πόλεμο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και αναλαμβάνοντας την εξουσία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ροκανίσει όλο το διάστημα της διακυβέρνησης με αοριστολογίες και υποσχέσεις περί νομιμότητας, διαφάνειας και περί αλλαγής του τηλεοπτικού τοπίου.

Ο χρόνος πλέον κυλάει υπέρ των καναλαρχών οι οποίοι για άλλη μια φορά θα μείνουν στο απυρόβλητο καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αφού τα κόμματα θα «μπουκώσουν» τα κανάλια με τηλεοπτική διαφήμιση.

Δυστυχώς οι μεγάλες κουβέντες τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του κ. Καμμένου ότι θα τους... τάραζαν στη νομιμότητα και ότι οι εργολάβοι και οι νταβατζήδες θα «πλήρωναν» ακριβά τις αυθαιρεσίες των προηγούμενων ετών, ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του χειρίστου είδους.

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να περάσει στην ιστορία ως ένας πρωθυπουργός με σθένος.

Έχασε την ευκαιρία να γράψει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου ως ο άνθρωπος που συγκρούστηκε με το σκοτεινό κατεστημένο και που υπηρέτησε το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και δυστυχώς οι ευκαιρίες στη ζωή εμφανίζονται μόνο μια φορά. Ή τις αρπάζεις από τα... μαλλιά ή μένεις στο περιθώριο όπως δεκάδες άλλοι που φώναζαν «μέλι, μέλι, κι από τηγανίτα τίποτα».

Σχετικές ειδήσεις