ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δώστε στη δημοσιότητα όλες τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά!

Δώστε στη δημοσιότητα όλες τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά!

Δεδομένης της εξαθλίωσης σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών στα χρόνια της εφαρμογής των μνημονίων στην πατρίδα μας, κρίνεται ως απολύτως αναγκαία η διασφάλιση των κανόνων της απόλυτης διαφάνειας σε σχέση με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

ΟΤΑΝ «ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ» ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ «ΘΩΡΑΚΙΖΕΙΣ» ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ

Ο ελληνικός λαός έχει γίνει ήδη... μάρτυρας συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το μεγάλο φαγοπότι που διαχρονικά πραγματοποιείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τις μίζες να «πέφτουν» βροχή και δισεκατομμύρια ευρώ να έχουν καταλήξει σε τσέπες και λογαριασμούς μεσαζόντων και όχι μόνο...

Η αναγκαιότητα να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να διαβάζουν ακόμα και τα... ψιλά γράμματα των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Κανείς δεν πιστεύει, βέβαια, πως με αυτόν τον τρόπο θα απαλυνθεί ο «πόνος» που προκαλούν στην ελληνική κοινωνία τα βάναυσα μέτρα που ψήφιζαν και εξακολουθούν να ψηφίζουν οι πολιτικοί – μέλη των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό και επιβάλλεται, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία ενός κορυφαίου υπουργείου, όπως είναι αυτό της Εθνικής Άμυνας, που η προϊστορία του έχει αποδείξει πως είναι «βουτηγμένο» μέσα στη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη... μίζα, να βρει τον τρόπο και να προχωρήσει στην ανάρτηση στη Διαύγεια, όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί κατά το παρελθόν και φυσικά όλων εκείνων που σκοπεύει να υπογράψει στο μέλλον. Και αναφερόμαστε, φυσικά, στις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά και όχι για έναν... έλικα ή άλλο ανταλλακτικό ελικοπτέρων. Ορθότατα αναρτώνται, πρέπει να συνεχιστεί, αλλά δεν παιζόταν εκεί το μεγάλο πάρτι στην πλάτη του ελληνικού λαού και δημοσίων ταμείων της χώρας.

Το εθνικό απόρρητο και η εμπιστευτικότητα που και σήμερα επικαλούνται οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορεί με τίποτα να γίνει αποδεκτό, καθώς χάθηκε και η παραμικρή έννοια εμπιστοσύνης από τους πολίτες προς τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τα... κατορθώματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ποιος ξέρει ποιων ακόμα, αφού οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών που κάνουν φύλλο και φτερό, μία προς μία, τις συμβάσεις των εξοπλιστικών, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι πολίτες, λοιπόν, αναμένουν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Πάνο Καμμένο, που ήταν αυτός που απέστειλε πολλές συμβάσεις στην κυρία Ελένη Ράϊκου, να μην αφήνει τίποτα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γνωρίζουμε πως και η Ελλάδα «πατάει» πάνω στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στο άρθρο 346 (πρώην296) προβλέπει πως: «κανένα κράτος μέλος δεν υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες, τη διάδοση των οποίων θεωρεί αντίθετη προς ουσιώδη συμφέροντα ασφάλειάς του».

Επαναλαμβάνουμε, ωστόσο, πως αποτελεί ύψιστο ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» για την πατρίδα μας, για να μην εκφράζεται η παραμικρή υπόνοια περί του αντιθέτου, όχι η απόκρυψη των λεπτομερειών των εξοπλιστικών συμβάσεων, αλλά η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, ώστε κανένας να μην μπορεί να κατηγορήσει και τη νυν ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πως συνεχίζει στον ίδιο... δρόμο, της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της μίζας, που βάδιζαν ορισμένοι εκ των προκατόχων της.

Σχετικές ειδήσεις