ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι κουκούλωσαν την έρευνα για τα capital controls!

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι κουκούλωσαν την έρευνα για τα capital controls!

Ποιους «ακουμπούσε» η έρευνα για την επιβολή των capital controls το 2015 και ποιοι έσπευσαν να τη βάλουν στο αρχείο; - Γιατί μετέθεσαν τον Εισαγγελέα που διερευνούσε την υπόθεση; Κρύος ιδρώτας... μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Όπως πρώτο έγραψε το Newsbomb.gr η κυβέρνηση των αυτοαποκαλούμενων αδιάφθορων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν βρήκε ούτε μια λέξη να αρθρώσει για την πρωτοφανή αρχειοθέτηση της έρευνας για την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών που έλαβε χώρα επί υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη το 2015.

varoufakis 201

Η υπόθεση που απασχόλησε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και οδήγησε στη φτωχοποίηση εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, όχι μόνο κουκουλώθηκε, αλλά προκαλεί και ιδιαίτερη αίσθηση και περίεργους συνειρμούς ότι κάποιοι έσπευσαν να μεταθέσουν τον αρμόδιο Εισαγγελέα κ. Γιώργο Πέτρο σε ένα γραφειάκι κάνοντάς τον «τροχονόμο δικογραφιών».

Στις 30 Ιανουαρίου του 2017, το Newsbomb.gr έχοντας γνώση όλων των στοιχείων έγραψε σε σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Απίστευτο κι όμως... αριστερό: «Καρατόμησαν» εισαγγελέα που διερευνούσε τεράστιο σκάνδαλο», αποκαλύπτοντας όλη την πορεία των ερευνών και των βαρύτατων καταγγελιών που έφτασαν στην Εισαγγελέα για τις ευθύνες όσων επέβαλαν τα capital control αλλά και όσων είχαν πληροφόρηση για να βγάλουν έξω τα χρήματά τους.

Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη του Newsbomb.gr μια ημέρα πριν το θέμα δημοσιευθεί στα πρακτορεία ειδήσεων

capital controls

Στο ρεπορτάζ φωτογραφίζαμε όλη αυτή την σκοτεινή υπόθεση.

Μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr το... σύστημα ταρακουνήθηκε και προφανώς αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει το κουκούλωμα της υπόθεσης.

Μια ημέρα μετά, στις 31 Ιανουαρίου 2017, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως από τις ειδήσεις κοινής λήψης του δικαστικού ρεπορτάζ: Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την επιβολή των capital controls επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών.

Τι συνέβη;

Μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr το <<σύστημα>> δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο την είδηση κρυφή, έπρεπε να τη δημοσιοποιήσει.

Διαβάστε εδώ πώς δόθηκε η είδηση σε όλα τα ΜΜΕ

Το όλον ζήτημα μπορεί να πέρασε στα ψιλά των περισσότερων ΜΜΕ, είναι όμως εξόχως σοβαρό αφού αφορά ίσως την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης πολιτικής και οικονομικής ιστορίας του τόπου.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι στις αναφορές που έφτασαν στη Δικαιοσύνη περιγράφονταν κακουργηματικές ευθύνες σε βάρος όσων έλαβαν την απόφαση για τα capital controls, ενώ τους αποδίδονταν ακόμη και το ατιμωτικό αδίκημα της εσχάτης προδοσίας !

Σημειώνουμε επίσης οτι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης δεν έγινε χθες!

Εχθές, απλά, αναγκάστηκαν να το δημοσιοποιήσουν.

Πάμε τώρα να ξετυλίξουμε το ολόκληρο γαϊτανάκι.

Να δούμε ποιοι και πώς έστειλαν την υπόθεση στο αρχείο, αλλά και το πώς κατέληξε με... άνωθεν εντολή ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος που διερευνούσε την ευθύνη πολιτικών προσώπων και τραπεζικών ιδρυμάτων στην επιβολή των capital controls, σε ένα μικρό γραφειάκι αρχειοθέτησης δικογραφιών.

capital 1

Πώς και πότε σταμάτησε επί της ουσίας η έρευνα

Η έρευνα που διεξήγαγε κάτω από άκρα μυστικότητα ο εισαγγελέας κ. Πέτρος, τερματίστηκε άδοξα το φθινόπωρο του 2016 όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός, ότι είχε βάλει στο «μικροσκόπιο» την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτόματα, όταν η έρευνα δημοσιοποιήθηκε, ο εισαγγελικός λειτουργός βρέθηκε σχεδόν χωρίς αντικείμενο....

Η σύμπτωση είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσιοποίηση της διεξαγωγής της έρευνας σήμανε αυτόματα τον τερματισμό και την αρχειοθέτηση της.

Και είναι απορίας άξιο πως μια εισαγγελική έρευνα για ένα απ΄ τα μεγαλύτερα γεγονότα που υπήρξαν στην χώρα μας τερματίστηκε τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα.

Αφού η δικογραφία αρχειοθετήθηκε, και μάλιστα λίγα μόλις 24ώρα αφού έγινε γνωστό ότι διενεργείται έρευνα με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ο κ. Πέτρος με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίου μετατέθηκε στο τμήμα «Εισαγγελικών Γραφείων».

Τον «πάρκαραν» σε γραφείο πρωτοκόλλησης

Το τμήμα «Εισαγγελικών Γραφείων», πρόκειται για ένα τμήμα που παραλαμβάνει δικογραφίες (ανακριτικές και προανακριτικές ) από τα Τμήματα Ποινικής Δίωξης και τις διαβιβάζει είτε προς χρέωση στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία, είτε προς επεξεργασία, είτε στο αρχείο κλπ. Εν ολίγοις εκτελεί χρέη «τροχονόμου» δικογραφιών....

Για τους παροικούντες την «Ιερουσαλήμ της Εισαγγελίας» πρόκειται περί ενός τμήματος ήσσονος σημασίας, που συνήθως δεν καταλήγουν εισαγγελικοί λειτουργοί με τέτοια προϊστορία, εκτός αν κάνουν κάποια «χοντρή»... γκάφα.

Ίσως το «λάθος» του κ. Πέτρου ήταν ότι άρχισε να ζητάει «συγκεκριμένες» πληροφορίες από τη... Γενική Κυβέρνηση, έπειτα από καταθέσεις μαρτύρων που είχε στα χέρια του.

Εκτός της εσωτερικής μετάθεσης πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πέτρος θα υποστεί και δεύτερη τιμωρία καθώς οσονούπω θα μετατεθεί και σε άλλη εισαγγελία εκτός Αττικής...

80ztZum0RFIYA2ahOk3Z

Ποια ήταν τα ευρήματα της έρευνας

Η Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls ξεκίνησε μετά από δεκάδες μηνυτήριες αναφορές πολιτών που έκαναν λόγο για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν λόγω της επιβολής τους. Διενεργείτο για αρκετούς μήνες κάτω από άκρα μυστικότητα και στο πλαίσιο αυτής, διερευνούνταν κακουργηματικής φύσης ποινικά αδικήματα -ακόμα και αυτό της εσχάτης προδοσίας- τα οποία περιέγραφαν οι πολίτες στις αναφορές τους.

Ο κ. Πέτρος είχε εξετάσει πάνω από δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων τραπεζικά στελέχη και οικονομολόγοι, προκειμένου να λάβει απαντήσεις στο ερώτημα αν ορθώς επιβλήθηκαν οι περιορισμοί. Αν δηλαδή η έλλειψη ρευστού στις τράπεζες δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών αναλήψεων που έκαναν οι ιδιώτες καταθέτες εξαιτίας του κλίματος που είχε δημιουργηθεί από τις αρχές του 2015 και του φόβου ότι μπορεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ή κάποιοι τρίτοι δημιούργησαν τεχνητά το πρόβλημα προκειμένου να μπει η χώρα σε ένα ελεγχόμενο καθεστώς με τις γνωστές συνέπειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι μεγάλα ποσά άρχισαν να φεύγουν από τις Ελληνικές τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο του 2014 με προορισμό υποκαταστήματά τους στο εξωτερικό.

Τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες, δημιούργησαν το πρόβλημα προφανώς κατόπιν σχετικών εντολών και σίγουρα αυτό ήταν σε γνώση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις του εισαγγελέα Γιώργου Πέτρο ήταν να διερευνήσει ποιοι άλλοι είχαν γνώση για αυτό το ενδεχόμενο και κυρίως ποια πολιτικά πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου γνώριζαν για αυτή την πρακτική.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τέτοια στοιχεία είχαν φτάσει στα χέρια του κ. Πέτρου.

Το ερώτημα είναι αν αυτά ήταν επαρκή ώστε να στοιχειοθετηθεί η υποψία πως η επιβολή των capital controls αποτελούσε μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου προκειμένου η Ελλάδα να μπει σε ακόμη πιο στενή επιτήρηση.

atmm thumb large 2 thumb large

Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, λένε νομικοί κύκλοι, οι ευθύνες θα έφταναν όχι μόνο στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εκ του αποτελέσματος πάντως (αρχειοθέτηση της έρευνας), φαίνεται ότι ο εισαγγελικός λειτουργός δεν κατάφερε να στοιχειοθετήσει επαρκώς την εκδοχή αυτή .

Κατά άλλους, προφανώς δεν πρόλαβε, αφού μόλις δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση η δικογραφία έκλεισε και διαβιβάστηκε εντός λίγων 24ώρων στο Εφετείο προκειμένου να δοθεί από το ανώτερο δικαστήριο η τελική έγκριση για αρχειοθέτηση.

Η υπόθεση, χθες 31/01/2017 και μετά από το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οδήγησε στη δημοσιοποίηση της, ότι δηλαδή μπήκε στο αρχείο με τη «βούλα» του Εφετείου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχετικές ειδήσεις