ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Την απομάκρυναν όταν κατήγγειλε τις προσλήψεις του Γερουλάνου!

Την απομάκρυναν όταν κατήγγειλε τις προσλήψεις του Γερουλάνου!
Την απομάκρυναν από τη θέση της, όταν κατήγγειλε τη λίστα της ντροπής με τους 146 του Ο.Δ.Ι.Ε....

του Παναγιώτη Σουρέλη

Την απομάκρυναν από τη θέση της, όταν κατήγγειλε τη λίστα της ντροπής με τους 146 του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.), οι συμβάσεις των οποίων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου. Ο λόγος για την πρόεδρο των εργαζομένων του Ο.Δ.Ι.Ε. κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου, η οποία καταγγέλλει, ότι έπεσε θύμα παράνομης και εκδικητικής απόλυσης.

Η επίμαχη λίστα που αποκάλυψε το newsbomb, περιέχει τα ονόματα 146 εργαζομένων, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση το 2004 για να μετατραπεί η σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου και φαίνεται, ότι τελικά το επιτυγχάνουν, καθώς το ΑΣΕΠ έκανε δεκτό το αίτημά τους. Το παράδοξο είναι, ότι από αυτούς μόνο οι 69 εξακολουθούν να εργάζονται στον Ο.Δ.Ι.Ε., καθώς οι υπόλοιποι είτε σήμερα εργάζονται αλλού, είτε συνταξιοδοτήθηκαν, είτε ακόμη έφυγαν από τη ζωή! Αυτά, όμως, φαίνεται ότι είναι «ψιλά γράμματα» για το ΑΣΕΠ, τη διοίκηση του Ο.Δ.Ι.Ε., αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού κ.Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην οποία υπάγεται ο Ο.Δ.Ι.Ε.

Όταν η πρόεδρος των εργαζομένων κατήγγειλε το σκάνδαλο, ο Ο.Δ.Ι.Ε. την απομάκρυνε από τη θέση του φύλακα του ιπποδρόμου και τη μετακίνησε στην αποθήκη. Πρόκειται για μία δυσμενέστατη μετακίνηση, καθώς ως φύλακας έκανε οκτώ μέχρι δέκα μεροκάματα το μήνα, ενώ ως αποθηκάριος δεν ξεπερνά τα τέσσερα με πέντε, αλλά και δεν εργάζεται τις Κυριακές με αποτέλεσμα να χάσει τις προσαυξήσεις. «Στον Ο.Δ.Ι.Ε. εργαζόμαστε με σύμβαση μίας ημέρας, η οποία ανανεώνεται. Όταν την 1η Σεπτεμβρίου πήγα να υπογράψω και να εργαστώ, είδα, ότι το όνομά μου ήταν σβησμένο με κόκκινο στυλό. Κανείς δεν μου ανακοίνωσε την απομάκρυνσή μου από τη θέση του φύλακα», καταγγέλλει η κα Μάγδα Παναγάκου – Πανούσου. Μάλιστα, υποστηρίζει, ότι η διοίκηση του Ο.Δ.Ι.Ε. έδειξε πρωτοφανή αναλγησία στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, στέλνοντάς την σε ένα πόστο που μπορεί να την επιβαρύνει σημαντικά…

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Αλέξανδρος Ζαχαρής υποστηρίζει, ότι η μετακίνησή της δεν ήταν εκδικητική, αλλά αποτέλεσμα των περικοπών των εξόδων του Οργανισμού. «Προκειμένου να μειώσουμε το κόστος, προχωρήσαμε σε κάποιες περικοπές. Μία από αυτές ήταν η κατάργηση ενός φυλακίου, που βρίσκεται στη μέση του ιπποδρόμου και στο οποίο εργαζόταν η κα Παναγάκου – Πανούσου», δηλώνει στο newsbomb o κ. Ζαχαρής, συμπληρώνοντας, ότι η συνδικαλίστρια «δεν εκδιώχθηκε από τη θέση της. Η απόφαση πάρθηκε 15 ημέρες πριν προχωρήσει στις καταγγελίες».

Σατανική σύμπτωση είναι, λοιπόν, για τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Δ.Ι.Ε. η μετακίνηση της προέδρου των εργαζομένων, η οποία από τότε που κατήγγειλε το σκάνδαλο, δεν έχει εργαστεί ούτε μία ημέρα! Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και καλείται ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος να απαντήσει, τι θα γίνει με τις συμβάσεις των 146 (ζωντανών και… νεκρών) που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, αλλά και αν γνωρίζει και υιοθετεί μεθόδους δίωξης και εξόντωσης όσων εργαζομένων και δη συνδικαλιστών καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα.