Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά

Newsbomb

Το κύμα φυγής των νέων από την Ελλάδα, στο επίκεντρο του σημερινού «Αποκαλύπτω»

Η γνωστή λαϊκή ρήση «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» ακούγεται όλο και πιο συχνά από τα χείλη κυρίως νέων ανθρώπων, που προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα, αλλά η σημερινή στη χώρα τούς θέτει όλο και περισσότερα εμπόδια.

Οι νέοι που επιλέγουν, τελικά, το δρόμο της ξενιτιάς, τα «καλά μυαλά» της Ελλάδας, τις περισσότερες φορές διαπρέπουν στον τομέα τους, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα, που τους πλήγωσε.

Λαμβάνοντας υπόψιν και την υπογεννητικότητα που εξελίσσεται ραγδαία στη χώρα, η Ελλάδα τείνει να εξελιχθεί σε μια «νεκρή» χώρα γερόντων, με πληθυσμό που μειώνεται αντί να αυξάνεται και με τους νέους της, ηλικίας 20-30 ετών να φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, αναζητώντας εργασία.

Παράλληλα η εικόνα ενός κοινωνικού «τσουνάμι» έχει πάρει το κύμα εξόδου χιλιάδων νέων Ελλήνων κυρίως επιστημόνων στο εξωτερικό, για να εργαστούν καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται 2η στον κατάλογο της ανεργίας νέων στην Ευρώπη μετά την Ισπανία.

Απόψε στις 9 μ.μ. στην εκπομπή της Web TV του newsbomb.gr «Αποκαλύπτω», που παρουσιάζει ο Κώστας Χαρδαβέλλας, νέοι βουλευτές συναντούν μια μεγάλη ομάδα νέων Ελλήνων που ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό και ζητούν λύσεις από τα μεγάλα κόμματα σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα φυγής των νέων από την Ελλάδα.

Στο στούντιο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος - Οικονομολόγος-Υποψήφιος Β΄Αθηνών ΝΔ, η Έλλη Κοκολιού - Πολιτικός Επιστήμων- Διεθνολόγος, Υποψήφια Αττικής ΠΑΣΟΚ, η Σύσσυ Αλιγιζάκη - Φιλόλογος-Νομικός, Υποψήφια Β΄ Αθην'ων ΛΑΟΣ και ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου - Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοπονήσσου-Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής ο διευθυντής του newsbomb.gr κ. Χάρης Λαζαρόπουλος θα είναι σε ζωντανή επαφή με το κοινό για να μεταφέρει στο στούντιο ερωτήσεις, παρεμβάσεις και καταγγελίες.

Παράλληλα, μέσω Skype, η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» θα συνδεθεί με πολλές γωνιές του κόσμου και νέους Έλληνες, που έχουν φύγει και ήδη βρήκαν εργασία μακριά από την Ελλάδα.

Με τη Μαρία Τσακαλέρου – Κλαπάφτη - Μηχανικός και η μικρότερη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ το 2009 στη Καβάλα. Τώρα ετοιμάζεται να φύγει στο Χονγκ Κονγκ όπου θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη μέσω αστικών ιστών, καινοτομία και γνώση (Κnowledge innovation cities)

Επίσης, σύνδεση με τον Επίκουρο καθηγητή ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων κύριο Πέτρο Σκαπινάκη, ο οποίος μαζί με την ομάδα του δημιούργησε στο διαδίκτυο το www.depnet.gr (από το depression=κατάθλιψη),όπου δέχεται μηνύματα από νέους που αναζητούν διεξόδους κι έχουν ανασφάλιεα με το μέλλον τους.

Ακόμη, ο Δημήτρης Καντζέλης, που έχει σπουδάσει Ναυτιλιακά και φεύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση διεξόδου

Η Σταυρούλα Γιαννούτσου - Ψυχολόγος- Υποψήφια Ημαθίας με τη ΝΔ και ο Σταύρος Αντωνίου, ιδιοκτήτης γραφείου εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό

Στο πλατό του Newsbomb θα βρεθούν ο Νίκος Πρωτόπαπας (Τελειόφοιτος Διοίκηση επιχειρήσεων Παν. Αιγαίου), ο Θανάσης Μωρογιάννης (Χημικός Μηχ/κος Πολυτεχνείο Πάτρας) και ο Σπύρος Πετούσης (τριτοετής Διοίκηση επιχειρήσεων Παν. Πάτρας).

Συντονιστείτε στις 21:00 στο Newsbomb για να παρακολουθήσετε ένα ακόμα «Αποκαλύπτω» που θα προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμό.