ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Αθήνα σε ομηρία από 25 ανθρώπους - Ως πότε θα πληρώνουμε τους «αδρανείς»;

Η Αθήνα σε ομηρία από 25 ανθρώπους - Ως πότε θα πληρώνουμε τους «αδρανείς»;
Intime

Χάος στην Αθήνα με την αιφνιδιαστική στάση εργασίας του 2% των εργαζομένων στο Μετρό - Η Αθήνα σε ομηρία από 25 ανθρώπους. 

Θα θυμάστε πριν λίγα χρόνια που ο κ. Φωτόπουλος απειλούσε πως θα κατεβάσει τους διακόπτες της ΔΕΗ... Ναι, τότε που οι Έλληνες ζούσαν υπό τον φόβο του «μέγα» συνδικαλιστή που με το έτσι θέλω θα άφηνε τη χώρα στο σκοτάδι!

Ναι, της χρεοκοπημένης ΔΕΗ που οι υπάλληλοι της πήγαιναν ταξίδια αναψυχής στις Μπαχάμες!

Κάτι αντίστοιχο δυστυχώς ισχύει και σήμερα...

Η χθεσινή στάση εργασίας στο Μετρό, που «πάγωσε» τις μετακινήσεις, ταλαιπώρησε 1,5 εκατ. Αθηναίους

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, (πολλοί από τους οποίους αμείβονται με 500 και 600 ευρώ) ταλαιπωρήθηκαν χθες για χάρη 21 δημοσίων υπαλλήλων που με το έτσι θέλουν σήκωσαν χειρόφρενο στο Μετρό.

Αφορμή της στάσης εργασίας ήταν οι μετατάξεις 21 υπαλλήλων από διοικητικές υπηρεσίες σε εκδοτήρια σταθμών του Μετρό!

Το βράδυ της Δευτέρας το σωματείο εργαζομένων στο Μετρό (γραμμές 2, 3) αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κηρύξει στάση εργασίας από τις 6 έως τις 10 το πρωί, απαιτώντας προσλήψεις τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μονομερών... «βίαιων» μετακινήσεων.

«Κανένας υπάλληλος δεν θα κινηθεί μέχρι να ενημερωθεί το σωματείο» ανάφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν σε ρόλο συν - διοικητών της εταιρείας! Δηλαδή της δημόσιας περιουσίας!

Τι αφορούσαν οι «μονομερείς βίαιες μετακινήσεις»

Αφορούσαν τη μετακίνηση 20 υπαλλήλων από θέσεις διοικητικές «αδρανείς» στον έλεγχο στους σταθμούς.

Η μετακίνηση 20 «αδρανών» σε θέσεις «δραστήριας» εργασίας σημαίνει ενίσχυση των θέσεων αυτών και άρα ελάφρυνση του φόρτου όσων απασχολούνται σε αυτές.

Συμπέρασμα: Οι «μοχθούντες» δεν έχουν κίνητρο να ματαιώσουν τη μετακίνηση ενώ οι «αδρανείς» ναι...

Και ποιοι τη πληρώνουν τη νύφη; Αξιόλογα άτομα που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα και πρέπει πολλές φορές να καλύψουν τα κενά που δημιουργούν οι «αδρανείς».

Δυστυχώς καμιά κυβέρνηση δεν τολμά να αλλάξει κάτι... Και αυτό γιατί οι «αδρανείς» είναι πολλοί και καλύτερα οργανωμένοι πολιτικά και συνδικαλιστικά.

Γνωρίζουν καλά ότι όσοι τόλμησαν από το πολιτικό προσωπικό να ζητήσουν αξιοκρατία δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους!

Διαβάστε λοιπόν πόσα και τι λαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ...

Τα απίστευτα προνόμια των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

Μεταξύ των παροχών είναι μηνιαίο βρεφονηπιακό επίδομα ύψους 340 ευρώ ανά παιδί, σπουδαστικό επίδομα 800 ευρώ ετησίως για φοιτητές εκτός Αττικής και ημερήσιο κουπόνι 5 ευρώ για σούπερ μάρκετ.

Και φυσικά δεν σταματάμε εκεί... Καθώς οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι προνομιούχοι και σε ό,τι αφορά το καθεστώς αδειών καθώς εκτός από τις άδειες που δικαιούνται από το νόμο, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δεκάδες ακόμα ημέρες σε ετήσια βάση. Ενδεικτικά:

  • προβλέπεται η χορήγηση 5 ημερών γονικής άδειας για κάθε παιδί στους εργαζόμενους της εταιρείας την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα είναι 4.
  • Άδεια 3 ημερών προβλέπεται για αιμοδοσία και 4 ημερών για δότες αιμοπεταλίων.

Ένας εργαζόμενος μπορεί να δώσει 4 φορές το χρόνο αίμα και άλλες τόσες αιμοπετάλια, δηλαδή να λάβει 28 ημέρες άδεια ετησίως επιπλέον.

  • Όσοι εργάζονται με κυλιόμενο ωράριο σε μόνιμη βάση δικαιούνται επιπλέον 2 ημέρες άδεια το χρόνο
  • Όσοι έχουν συμπληρώσει 23 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία λαμβάνουν μία ακόμα ημέρα άδειας.
  • Όσοι αποφασίσουν να αρχίσουν σπουδές δικαιούνται 10 ημέρες άδεια επιπλέον το χρόνο ενώ
  • Όσοι έχουν υπερβεί τα 25 έτη εργασίας στην εταιρεία δικαιούνται 3 επιπλέον ημέρες το χρόνο από την προβλεπόμενη άδεια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει νομοθετική ρύθμιση για το προσωπικό ασφαλείας κατά τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας στο μετρό, ειδικά μετά και την οργή του κόσμου για την ταλαιπωρία που πέρασε...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Independent: Κίνδυνος για τεράστια σύγκρουση στην Μεσόγειο λόγω Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις