ΑΠΟΨΕΙΣ

Κάτι έχει πάει πολύ λάθος στα νησιά

Κάτι έχει πάει πολύ λάθος στα νησιά
INTIME NEWS

Αυτά που ζήσαμε το τελευταίο 24ωρο είναι άνευ προηγουμένου και δυστυχώς μας γυρνούν σε μέρες που νομίζαμε πως είχαμε αφήσει πίσω μας.

Αυτοδικία, μίσος και συγκρούσεις. Αυτό είδαμε από κατοίκους και επιτήδειους της Μυτιλήνης και της Χίου. Ποιοι είναι οι επιτήδειοι; Μα φυσικά αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν πολιτική καριέρα στα νησιά αυτά βρίζοντας τους μετανάστες, υψώνοντας σταυρούς, ωρυόμενοι πως δήθεν οι μουσουλμάνοι θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας και εν τέλει αμαυρώνοντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των νησιωτών οι οποίοι έχουν απηυδήσει να βλέπουν τον τόπο τους να έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.

Μία αποθήκη ψυχών που είδε την ελπίδα της αλλαγής διακυβέρνησης να μετατρέπεται σε αλλεπάλληλα σχέδια δράσης τα οποία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα την ώρα που το πρόβλημα διογκωνόταν και οι ροές αυξάνονταν. Μέσα σε αυτό το κοκτέιλ πρέπει να προσθέσουμε και τους τοπικούς άρχοντες (αρκετοί από αυτούς) οι οποίοι πολιτεύτηκαν στις εκλογές καλλιεργώντας προσδοκίες πως τα νησιά θα απαλλαγούν από τους μετανάστες.

Έτσι δικαιολογείται και η εμμονή τους παρά τις εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση να μην καταθέτουν κάποια αξιόλογη αντιπρόταση για την διαχείριση των ροών και την εγκατάσταση των μεταναστών. Η απόσταση από το «κλειστές δομές στα νησιά» στο «κανένας μετανάστης στα νησιά» είναι χαώδης και δεν δημιουργεί κανένα πεδίο για διαπραγμάτευση, πόσω μάλλον για λύση.

Στο προκείμενο τώρα. Εικόνες σαν και αυτές δεν πρέπει να ξαναδούμε. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος. Με την οχλοκρατία από την μία και την αστυνομική αυθαιρεσία από την άλλη.

Η πολιτική δεν είναι μόνο η εφαρμογή αποφάσεων αλλά και ο συμβιβασμός. Και εδώ η Πολιτεία πρέπει να βρει άλλον τρόπο για να προχωρήσει η κατασκευή των δομών η οποία είναι η μόνη λύση στην παρούσα φάση, γιατί δια της αστυνομικής περιφρούρησης δεν είδαμε χαΐρι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Αυτή είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο γιος του

Σχετικές ειδήσεις