ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιους ενοχλεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Ποιους ενοχλεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;
INTIME NEWS

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Κυριακή είναι πλέον για τα καλά στη ζωή μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών την τηρεί ήδη και θα συνεχίσει να την τηρεί όσο οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Θυμίζουμε πως αυτό που χρειάζεται για να βγούμε από το σπίτι είναι να στείλουμε ένα μήνυμα στο 13033 ακολουθώντας τις οδηγίες, ή να συμπληρώσουμε τις απαραίτητες βεβαιώσεις, ή να έχουμε μαζί μας ένα χειρόγραφο σημείωμα το οποίο να δηλώνει διεύθυνση κατοικίας και προορισμό. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι που αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας κι ας είναι τόσο απλές.

Είναι οι ίδιοι που πήγαιναν για μπάσκετ όλο αυτό το διάστημα. Είναι οι ίδιοι που έκαναν υπαίθρια μπαρ, οι ίδιοι που μαζεύονταν σε σπίτια για μπάρμπεκιου και οι ίδιοι που πήγαν στην επαρχία για να κολλήσουν εν τέλει τους γονείς και τους παππούδες τους λες και έχουμε διακοπές.

Δεν θέλει πολλή σκέψη λοιπόν για να καταλάβουμε πως αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι για τους τύπους και μόνο αφού οι πολίτες που τηρούσαν τους κανονισμούς που είχε θέσει η Πολιτεία εδώ και εβδομάδες δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα στην καθημερινότητά τους. Μόνο ότι θα πρέπει να δηλώνουν πού θέλουν να πάνε.

Τώρα, στα φαινόμενα περιπτωσιολογίας απαντάμε με κοινή λογική. Δεν θέλει πολύ μυαλό πως για να πας σε πολλές δουλειές εκτός σπιτιού θα πρέπει να τις δηλώσεις όλες, όπως επίσης δεν θέλει πολλή φαιά ουσία για να καταλάβουμε πως το χειρόγραφο σημείωμα μας βγάζει από την δύσκολη θέση να πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε την διαδρομή μας.

Παίρνουμε ένα μολύβι, γράφουμε ονοματεπώνυμο, σημειώνουμε προορισμό και τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Αυτά και καλό κουράγιο.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γεννήθηκε δεύτερο βρέφος από μητέρα θετική στον ιό

Σχετικές ειδήσεις