ΑΠΟΨΕΙΣ

Η επιστροφή των αγανακτισμένων πολιτών

Η επιστροφή των αγανακτισμένων πολιτών

Είναι γνωστό το πώς οι λεγόμενοι «αγανακτισμένοι Πολίτες» έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και διαμόρφωσαν την εικόνα της κοινής γνώμης την εποχή των μνημονίων, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου και μετέπειτα Σαμαρά – Βενζέλου επιχείρησαν να νομοθετήσουν τα πρώτα μνημονιακά σκληρά μέτρα που αφαίμαξαν μισθούς, συντάξεις και έβαλαν δεκάδες εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά.

Τότε, θυμόμαστε όλοι το πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν τα βιντεάκια που ανέβαζαν στο Διαδίκτυο διάφορα τρολ, της τότε αντιπολίτευσης, όταν - τυχαία - βρίσκονταν σε κάθε διαδήλωση, φασαρία και σε ότιδήποτε υπήρχε εικόνα χάους.

Τι είχε γίνει ένα βράδυ στην Ηλιούπολη, άλλο ένα βράδυ στους Αγίους Αναργύρους ή στο κέντρο της Αθήνας με επιθέσεις των «αγανακτισμένων πολιτών» εναντίον κυβερνητικών στελεχών. Βιντεάκια που ανέβαιναν εν ριπή οφθαλμού στο Διαδίκτυο και προκαλούσαν εντύπωση και εικόνα κατάλυσης του κράτους.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν ξέρω αν επανέρχονται με τον ίδιο στόχο, αλλά τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κυβερνητική παράταξη που καταλογίζει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με βιντεάκια υποστήριξε ότι κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα, πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, αντιμετωπίστηκαν με καταστολή από τις αστυνομικές αρχές.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο δημαρχείο». Όπως υποστηρίζουν ο πρωθυπουργός «δεν επέτρεψε σε ΜΜΕ να καλύψουν την επίσκεψη, δίνοντας μόνο στημένα πλάνα να τον αποθεώνουν κατά μόνας, περικυκλωμένο από αστυνομικούς.

Δεν τόλμησε να περπατήσει στους δρόμους της Καρδίτσας, να μιλήσει με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες και να ακούσει την απόγνωσή τους για την ολική καταστροφή και την πλήρη εγκατάλειψη, ακόμα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τέσσερις μέρες.

Για αυτούς αρκέστηκε να βάλει δυνάμεις των ΟΠΚΕ να τους σπρώχνουν, μην τυχόν και ακουστεί στα πλάνα μία φωνή διαμαρτυρίας. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα βίντεο κυκλοφόρησαν ήδη.

Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. βουλιάζει κάθε μέρα. Τα επικοινωνιακά σόου που στήνει με αστυνομική συνδρομή δεν θα τον σώσουν», δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της θυμήθηκε τους αγανακτισμένους πολίτες και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβεται πίσω από αυτούς:

«Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των "αγανακτισμένων". Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών. Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα» σχολίασε, απαντώντας, η Νέα Δημοκρατία.