ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι σηματοδοτεί το μήνυμα Μητσοτάκη

Τι σηματοδοτεί το μήνυμα Μητσοτάκη

Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε με το δάκτυλο τους πολίτες και επέρριψε ευθύνες στους ίδιους, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ξανά για «ατομική ευθύνη».

Ο πρωθυπουργός μετέφερε σαφώς το δίλημμα: «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». «Θα το πω ανοιχτά, το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα. Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη» είπε, προσθέτοντας ακόμη ότι «οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια» .

Με άλλα λόγια, δεν αποκλείονται νέα περιοριστικά μέτρα στην περίπτωση που οι προσπάθειες δεν έχουν θετικά αποτελέσματα.

Με το νέο του μήνυμα ο πρωθυπουργός είχε δύο στόχους: αφενός να τρομάξει τους πολίτες για να μην εφησυχάζουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού και αφετέρου να σταματήσει όσο μπορεί το αρνητικό κλίμα στην οικονομία.

Με αφορμή την εικόνα και τις φήμες για ένα πιθανό νέο lockdown στην Αττική, οι περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες πάγωσαν αφού αναμένουν μια τέτοιου είδους αρνητική εξέλιξη. Για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του:
«Έχω δεσμευτεί να παρουσιάζω την πραγματικότητα ως έχει. Και αυτό θα κάνω και τώρα: Καθώς η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε μία νέα εγρήγορση. Lockdown σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ήθελε να καθησυχάσει τους πολίτες ότι δεν κινδυνεύει από κατάρρευση το ΕΣΥ και για αυτό σημείο: «Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς». Ταυτόχρονα λόγω της κατάστασης που εξελίσσεται στα σχολεία με τις αυξανόμενες καταλήψεις ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα: «Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν... Ή ότι οι χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας - με την ιχνηλασία που πραγματοποιούμε - μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κλείσουν; Όχι! Πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργία τους» επεσήμανε σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι σχολικές κοινητοποιήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κικίλιας: 900 κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας - Έρχονται 1.200 νέες κλίνες στις ΜΕΘ