ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν οι υπουργοί περί άλλων τυρβάζουν

Όταν οι υπουργοί περί άλλων τυρβάζουν
In Τime

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι στρώνει το χαλί για ανασχηματισμό και για  να θέσει εκτός κυβέρνησης υπουργούς που δεν τράβηξαν κατά τη γνώμη του όσο έπρεπε το κάρο του κυβερνητικού έργου. Και όχι μόνο δεν τράβηξαν αλλά ούτε έβαλαν πλάτη για τη συνολική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση παρά μόνο έριχναν τις ευθύνες σε άλλους συναδέλφους τους.

Κορυφαίο θέμα με το οποίο ξεκίνησε και η αναφορά του πρωθυπουργού που «τράβηξε» αυτιά στο υπουργικό συμβούλιο αποτέλεσε η υπόθεση με τις μάσκες και τα όσα τραγελαφικά προέκυψαν στη συνέχεια.

Ύστερα το μεταναστευτικό και τα όσα έγιναν στη Μόρια προ ημερών. Θέματα που δεν αφορούν μόνο τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και άλλους ευρύτερα αλλά που όμως οι άλλοι υπουργοί το έπαιξαν… κινέζοι. Είναι ενδεικτική η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο που όχι μόνο είπε αυτά που ήθελε αλλά το Μέγαρο Μαξίμου τα διέρρευσε προφανώς κατ εντολή του έτσι ώστε να σφίξουν τα λουριά.

Τι είπε ο πρωθυπουργός και πολύ σωστά; το αυτονόητο: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Παράλληλα πέταξε το γάντι: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

Τα συμπεράσματα δικά σας…