ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς γίνεται οι υπουργοί που στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δημοφιλείς;

Πώς γίνεται οι υπουργοί που στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δημοφιλείς;

Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαιτήσει την παραίτηση κάτι παραπάνω από της μισής κυβέρνησης. Δεν φαίνεται, όμως, να ακούει τον παλμό της κοινωνίας… - Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης.

Τον πρώτο καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποιούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανακινώντας ζητήματα αστυνομικής βίας. Εις μάτην, όμως, γιατί παρά τις φωνασκίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την υπεράσπιση των καταληψιών, οι σφυγμομετρήσεις έδειχναν τον Μιχάλη Χρισοχοΐδη, πρώτο σε δημοφιλία υπουργό.

Λίγους μήνες μετά και με την πανδημία να είναι στην ζωή μας, οι μάσκες έγιναν μείζον πολιτικό ζήτημα μετά τις παρτίδες υπερμεγεθών μασκών που παραδόθηκαν στα σχολεία. Τότε στο στόχαστρο τέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε διαδοχικές δημοσκοπήσεις όμως, ο κ. Θεοδωρικάκος εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις δημοφιλίας με τους πολίτες να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους για τα ζητήματα που έχει διαχειριστεί κατά καιρούς.

Τώρα, είναι η σειρά του Βασίλη Κικίλια. Αποκορύφωμα της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρητορική για πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας φτάνοντας μέχρι το σημείο μάλιστα να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα, μεταξύ άλλων, η επιλογή νέου υπουργού Υγείας, κοινής αποδοχής.

Φυσικά η πρόταση δεν έγινε δεκτή, αλλά είναι άξιο αναφοράς πως από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας μέχρι σήμερα, ο κ. Κικίλιας παραμένει στην κορυφή της προτίμησης των πολιτών σε πολλές μετρήσεις. Και στην τελευταία έρευνα της Opinion Poll [διαβάστε την ΕΔΩ] ο υπουργός Υγείας είναι πρώτος στην προτίμηση των πολιτών.

Μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει τον παλμό της κοινωνίας;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr