ΑΠΟΨΕΙΣ

O κορονοϊός και η «διεθνής» της πόλωσης

O κορονοϊός και η «διεθνής» της πόλωσης
Γιατροί κινητοποιήσεις
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απόλυτη κορύφωση, με τον αριθμό των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων, να σπάει μέρα με την ημέρα το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, με τις ΜΕΘ γεμάτες και το ΕΣΥ στα όριά του, θα περίμενε κανείς ότι τα μάτια και το μυαλό κάθε νουνεχούς και εχέφρονος πολίτη αυτής της χώρας θα ήταν στραμμένα στον τιτάνιο αγώνα που καθημερινά δίνεται σε κάθε νοσοκομείο της χώρας. 

Ακόμα και η εποικοδομητική κριτική (Όχι οι επικίνδυνες διχαστικές ηλιθιότητες περί κυβέρνησης που ...σκοτώνει τους πολίτες) για το πως θα βοηθηθεί η χώρα να βγει από αυτό το αδιέξοδο θα ήταν λογική μην πω κι αναγκαία. Δυστυχώς όμως, εξ αφορμής της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και της ανούσιας πόλωσης που επιχειρήθηκε λόγω των εικόνων με στιγμές του ελληνικού στρατού στην όψη του Κοινοβουλίου, οι πολιτικές δυνάμεις που συναπαρτίζουν το παζλ της εγχώριας αριστεράς, αποφάσισαν να προκαλέσουν την κοινωνία και να θέσουν σε δεύτερη μοίρα την δημόσια υγεία προκρίνοντας το στενό κομματικό τους συμφέρον και τις μικροπολιτικές τους ιδεοληψίες.

Το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι στερούνται πολιτικής σοβαρότητας, θεώρησαν ότι πέτυχαν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να συμπήξουν στο πλαίσιο μίας ανίερης πολιτικής συμμαχίας, ένα αντικυβερνητικό μέτωπο και δη κατά της απαγόρευσης συγκεντρώσεων. Κάποιοι κολλημένοι στην επταετία, αδυνατούν να συγχρονιστούν με το σήμερα. Βλέπουν «χούντες» . Τι και αν οι αρμόδιοι επιστήμονες έκρουαν επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι σε τέτοιες συγκεντρώσεις, τι και αν το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ) έκρινε ως απολύτως συνταγματική αυτή την απαγόρευση, τι και αν οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας γνωμοδότησαν υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης, οι ηγέτες των παραπάνω κομμάτων επέλεξαν τον ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού, της φτηνής επίδειξης δύναμης, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ψευδεπίγραφου ακτιβισμού, παραβιάζοντας όχι μόνο το νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και κάθε έννοια πολιτικής ωριμότητας, κοινοβουλευτικής υπευθυνότητας και κοινής λογικής.

Ενώ η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα, δημιουργησαν ένα μέτωπο ανορθολογικό, μια «διεθνή της πόλωσης». Μάλιστα, για να προσδώσουν μανδύα νομιμοφάνειας στις έκνομες ενέργειές τους, φρόντισαν να διανθίσουν την παραβατική τους συμπεριφορά με τα γνωστά όσο ξεπερασμένα πλέον συνθήματα για χούντα, εκτροπή, και κατάλυση του Συντάγματος. Αποφάσισαν να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές της δημοκρατίας, αγνοώντας το προφανές, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα να μην τιμηθεί το Πολυτεχνείο, αλλά μόνο ότι, λόγω των έκτακτων περιστάσεων, θα έπρεπε να γιορταστεί διαφορετικά,δηλαδή χωρίς συναθροίσεις και πορείες.

Ωστόσο το ευχάριστο και συνάμα παρήγορο είναι ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι του αριστερού ναρκισσισμού δεν βρήκε παρά ελάχιστη ανταπόκριση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είτε του γύρισε την πλάτη είτε θύμωσε με τα ανεύθυνα και επικίνδυνα καμώματα των πολιτικών αρχηγών αυτής της ευκαιριακής και εύθραυστης συμμαχίας, που οικειοποιούνται ως ιστορικό τσιφλίκι τους και αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία τους το Πολυτεχνείο. Στην Δημοκρατία όπως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έτσι δεν υπάρχουν και «ιερές αγελάδες» που ίστανται άνω του νόμου, της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος. Αυτοί που πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκαν ως οι υπέρμαχοί της, στην πραγματικότητα λησμόνησαν μία εκ των βασικότερων αρχών της, ότι δηλαδή είναι το μόνο πολίτευμα που έχει ταχθεί για τον σεβασμό και την προστασία του πολίτη.

Κι αυτοί που επιδιώκουν με το στανιό να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ως Ακροδεξιά ας κοιτάξουν ποιος συνομιλεί σήμερα με το πολιτικό κέντρο και ποιος απομακρύνεται.

*Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι βουλευτής Β' Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων – Τι είπε για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά