ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αλήθεια για τον κορονοϊό: Υπέρ βωμών και εστιών

Η αλήθεια για τον κορονοϊό: Υπέρ βωμών και εστιών
Ο Νάσος Ηλιόπουλος «σφυροκοπάει» την κυβέρνηση
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση βιάστηκε να κηρύξει τη νίκη της στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Τα καταστροφικά αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τα ζούμε σήμερα. Αφήσαμε πίσω μας έναν μαύρο Νοέμβρη με 1780 ανθρώπινες απώλειες - Γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος 

Τα νοσοκομεία στην βόρεια Ελλάδα είναι στο κόκκινο και το σύνολο των υγειονομικών αντιμέτωπο με την ψυχική και σωματική κατάρρευση.

Όλα αυτά τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να μπούμε στον χειμώνα, δηλαδή αντικειμενικά στην πιο δύσκολη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος. Ποντάρει στο καλό σενάριο.

Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία για το τέλος των περιοριστικών μέτρων. Τι θα έχει αλλάξει στις σχολικές αίθουσες όταν τα παιδιά θα επιστρέψουν σε αυτές. Θα έχουν μειωθεί οι μαθητές και οι μαθήτριες ανά τμήμα; Θα υπάρχει πρόβλεψη για μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς;

Τι θα έχει αλλάξει στην καθημερινή εικόνα των ΜΜΜ; Θα συνεχίσουν οι υπουργοί μονότονα να επαναλαμβάνουν ότι στα ΜΜΜ δεν μεταδίδεται ο ιός επειδή φοράμε μάσκα; Τότε στην αίθουσα του κοινοβουλίου γιατί κρατάνε αποστάσεις και λειτουργούν την ολομέλεια με μόλις 50 βουλευτές;

Η επιστημονική κοινότητα φωνάζει ότι τη μετάδοση του ιού την «σπας», την κερδίζεις μέσα στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία. Ίσως αυτό να ήθελε να πει και ο κ. Γεραπετρίτης αλλά μέσα στην έπαρση της εξουσίας και τη προσπάθεια να τα φορτώσει όλα στην ατομική ευθύνη είπε την ανοησία για τις περισσότερες ΜΕΘ που θα οδηγούσαν σε περισσότερους θανάτους.

Ποια είναι σήμερα η οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας; Ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μην μεταφέρεται η πίεση μόνο στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση επιλέγει ακόμα και σήμερα να μην προχωράει στην επίταξη των απαραίτητων κλινικών του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα πια η λέξη πόλεμος δεν αποτελεί ένα προπαγανδιστικό σχήμα που φάνηκε ωραίο στον κ. Μητσοτάκη όταν το άκουσε από τον Μακρόν. Περιγράφει την πραγματικότητα που ζουν τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και κινδυνεύουμε να ζήσουμε και στα υπόλοιπα αν δεν αλλάξουμε γρήγορα πορεία. Να οργανώσουμε δηλαδή την άμυνα μας. Με άμεση επίταξη όλων των απαραίτητων δομών του ιδιωτικού τομέα και οργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στις ιδεοληπτικές επιλογές της. Αρνείται την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και την οικονομική στήριξη της κοινωνίας. Το να σπάσουμε μέσα από μαζική κοινωνική πίεση αυτές τις ιδεοληψίες, αποτελεί σήμερα όρο για να μπορέσει να νικήσει η ζωή.

*Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμασία για σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.