ΑΠΟΨΕΙΣ

Για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κάθε αποτέλεσμα έχει τουλάχιστον ένα αίτιο και κάθε δράση προκαλεί πάντα μία αντίδραση.

Του Δημήτρη Σακελλάρη*

Αυτοί οι βασικοί κανόνες της φυσικής αλλά και της πολιτικής, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αμφισβητούνται από σειρά δημοσιολόγων, δημοσιογράφων αλλά και από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στο σύνολό της. Άλλωστε όταν ένα σύστημα εξουσίας το οποίο δεν είναι και ποτέ του δεν ήταν, αμιγώς πολιτικό, δεν το βολεύει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για αυτήν.

Ως εκ τούτου μετά από αρκετές περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, αλλά και ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς της ομάδας «Δράσης» το να υπάρξει ένα ξέσπασμα αντιδράσεων και διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας θεωρήθηκε ανεξήγητο έως υποκινούμενο. Από πού αλλού άραγε; Από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν χιλιάδες μαθητές της Γ' λυκείου μείνουν εκτός των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επειδή αυτό ακριβώς νομοθέτησε η Ν.Δ. δεν πρέπει να αντιδράσουν, αλλιώς και αυτοί θα είναι υποκινούμενοι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και όταν οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιολογούντες εξαντλήσουν τον αντιεπιστημονικό τους λόγο, αρχίζουν τους χυδαίους συμψηφισμούς και τις συγκρίσεις αναφέροντας ότι επειδή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν και αντιεξουσιαστές, όσοι βρίσκονται σε αυτές είναι οπαδοί του κάθε Κουφοντίνα και της τρομοκρατίας. Ξεχνώντας βέβαια ότι, με την ίδια λογική, όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, αφού βρίσκονταν εκεί και οι χρυσαυγίτες, ήταν ως εκ τούτου όλοι τους ακροδεξιοί και φασίστες. Καμία λογική. Η προπαγάνδα άλλωστε δεν υπηρετεί τη λογική, αλλά το συμφέρον της εξουσίας.

Σήμερα που η πανδημία εξαπλώνεται, για τους δημοσιολογούντες, η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη. Ακόμη κι αν δεν αντιμετώπισε τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δε συνταγογράφησε μαζικά τεστ για τους πολίτες, δεν έλεγξε τους μαζικούς εργασιακούς χώρους. Η Ν.Δ. δεν έχει καμία ευθύνη που το Ε.Σ.Υ. είναι στα όρια της κατάρρευσης και δεκάδες συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται εκτός Μ.Ε.Θ. με αναπνευστήρες.

Είναι θέμα ατομικής ευθύνης, την οποία όμως δεν αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ούτε στην Πάρνηθα, ούτε στην Ικαρία, ούτε σε κατ’ εξαίρεση βαφτίσεις.

Φταίνε λοιπόν για όλα οι πολίτες, μα πάνω από όλα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καληνύχτα κοινή λογική και καλή σου τύχη.

*Ο Δημήτρης Σακελλάρης είναι φιλόλογος, μέλος της Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.