ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κακοκαιρία, οι πρόωρες εκλογές και το «χαρτί» του ανασχηματισμού

Πρόωρες εκλογές
Στο προσκήνιο και πάλι ο ανασχηματισμός
Intime News

Η κακοκαιρία «Ελπίς» φαίνεσαι ότι βάζει στον «πάγο» τις σκέψεις για πρόωρες εκλογές την Άνοιξη

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις και είναι φυσικό να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής τις κρίσιμες ώρες.

Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο αποτελεί κοινό μυστικό πως υπάρχει δυσφορία για τους χειρισμούς κάποιων, οι οποίοι στο τέλος της ημέρας εξέθεσαν την κυβέρνηση. Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να βγει αλώβητη από τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα 24ώρα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ θεωρούν πως είναι λογικό ο κόσμος να είναι θυμωμένος και οργισμένος. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί πως δεν υπάρχει περιθώριο για ανάλογα λάθη και έχει σαφή εικόνα για το ποιοι ευθύνονται.

Υπό αυτές τις συνθήκες εκμηδενίζονται οι πιθανότητες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών, καθώς θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να επουλωθούν οι πληγές που άφησε η κακοκαιρία στη κυβέρνηση και την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η μάχη με την πανδημία και την ακρίβεια.

Αυτό που έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο είναι ο ανασχηματισμός, ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να γίνει τον Απρίλιο. Και όπως λένε οι γνωρίζοντες, όταν και εφόσον γίνει, θα είναι δομικός και εκλογικός. Και φυσικά θα δουν την πόρτα της εξόδου, κυβερνητικά στελέχη που το έργο τους κρίνεται μη ικανοποιητικό. Η απόφαση για το timing και τα πρόσωπα του θα ενταχθούν σε ένα ενδεχόμενο νέο κυβερνητικό σχήμα, ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Αυτό που μένει να διαφανεί εάν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να παίξει το χαρτί του ανασχηματισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.