ΑΠΟΨΕΙΣ

Διάλογος με τους Τούρκους; Με κανόνια ξεσκέπαστα...

Διάλογος με τους Τούρκους; Με κανόνια ξεσκέπαστα...

Πώς, αλήθεια, να μπορέσει να καθίσει κάποιος στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει με τους Τούρκους; Το χάσμα μοιάζει πλέον αγεφύρωτο...

Οχετός αλαζονείας, μίσους, ψεύδους και ύβρεων. Αυτό ακριβώς ξεχύνεται από το στόμα των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που απευθύνονται στη χώρα μας και μιλούν για τον ελληνικό λαό. Όσο περισσότερο η Ελλάδα αντιστέκεται στα σχέδιά τους, τόσο αποθρασύνονται στη ρητορική τους.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ακραίοι, ημιπαράφρονες τύποι που βγαίνουν και μιλάνε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της γείτονος; Θα τους χαρακτήριζε κάποιος απλώς γραφικούς, ασόβαρους, ανάξιους της παραμικρής αναφοράς. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί κατέχουν θέσεις, αξιώματα, συμβουλεύουν μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος προφανώς λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους, αλλιώς δεν θα τους διατηρούσε σε αυτές τις θέσεις.

Μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος είχε το θράσος να κατηγορήσει την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. «Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2020, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων», ανέφερε κατά τις ψευδείς κατηγορίες του προς την Ελλάδα, ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος έβαλε στο στόχαστρο τόσο την Ευρώπη όσο και την Frontex, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Πραγματικά, ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μιλούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αυτοί που κατασφάζουν τους Κούρδους εδώ και δεκαετίες, κατέχουν έπειτα από αιματηρή εισβολή τη μισή Κύπρο και έχουν εμπλοκή σε τουλάχιστον δέκα εμπόλεμα μέτωπα. Σαφώς και δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από εκείνους που το μόνο που έχουν να επιδείξουν στην ιστορία τους είναι γενοκτονίες, μαζικές σφαγές, βίαιους εξισλαμισμούς, παιδομαζώματα και αμέτρητες φρικαλεότητες για τις οποίες δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη και, το κυριότερο, για τις οποίες παραμένουν αμετανόητοι. Ωστόσο, να μιλούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αυτοί που όπου πάτησαν έπνιξαν τα πάντα στο αίμα, ξεπερνάει κάθε έννοια λογικής.

Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας προτρέπουν σε διάλογο. Πώς, αλήθεια, να μπορέσει να καθίσει κάποιος στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει μαζί τους για τόσο σοβαρά ζητήματα; Το χάσμα, σε επίπεδο συμπεριφοράς και στοιχειώδους ευπρέπειας, φαντάζει αγεφύρωτο.

Μέχρι να γίνουν άνθρωποι λοιπόν, η απάντηση που θα παίρνουν από την Ελλάδα θα είναι τα ελληνικά κανόνια ξεσκέπαστα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραταγμένες 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, έτοιμες να εξηγήσουν στους Τούρκους κάθε απορία τους για την στρατιωτικοποίηση των νησιών.