ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιοι «σύμμαχοι» και ποιος ΟΗΕ; Όλα είναι αλισβερίσι…

Ποιοι «σύμμαχοι» και ποιος ΟΗΕ; Όλα είναι αλισβερίσι…
Ερντογάν και Γκουτέρες στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο Κατάρ

Ο Ερντογάν σκοτώνει Κούρδους και ο Γκουτέρες χαριεντίζεται μαζί του – Άφαντοι οι πάντες μπροστά στη σφαγή των Κούρδων.

Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες από τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για βομβαρδισμό των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Ποιοι είναι αυτοί οι Κούρδοι; Είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού, το περίφημο YPG, που υποτίθεται πως είναι και σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο της Συρίας.

Αποτέλεσμα, τουλάχιστον 30 νεκροί, καταστροφές υποδομών και μια παγκόσμια κοινότητα που παρακολουθεί απαθέστατη. Ναι, ο Ερντογάν βομβαρδίζει και σκοτώνει Κούρδους και για τους ισχυρούς του πλανήτη είναι απλά… Κυριακή.

Πού είναι η ανακοίνωση των Αμερικανών, «συμμάχων» των Κούρδων; Ούτε μια λέξη! Δεν έβγαλαν καν μια μικρή ανακοίνωση, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Πού είναι οι Ρώσοι και ο Βλάντιμιρ Πούτιν; Α, ξέχασα, ο «τσάρος» είναι κολλητός με τον «σουλτάνο» και δεν μπορεί να πει κάτι για μια 30άρια Κούρδους.

Πού είναι ο ΟΗΕ; Εδώ, γελάμε! Λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό και τη σφαγή των Κούρδων, ο Ερντογάν πήρε το πολυτελές προεδρικό αεροπλάνο και πήγε στο Κατάρ για να παρακολουθήσει την έναρξη του Μουντιάλ. Εκεί συναντήθηκε με ηγέτες κυβερνήσεων και οργανισμών, μεταξύ των οποίων, μαντέψτε, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Έκανε λέτε παράπονα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τον βομβαρδισμό των Κούρδων; Του ζήτησε εξηγήσεις; Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, είναι δεδομένο πως δεν του είπαν κουβέντα για το αιματοκύλισμα των Κούρδων. Αστειάκια, γελάκια, χαλαρή διάθεση και μπαλίτσα. Ποιος ασχολείται τώρα τους Κούρδους;

Ο σφαγέας Ερντογάν πνίγει στο αίμα τη βόρεια Συρία και το Ιράκ και ο ΓΓ του ΟΗΕ χαριεντίζεται μαζί του. Σιωπά ο Γκουτέρες, σιωπά ο αλ Σίσι της Αιγύπτου, σιωπά η Ουάσινγκτον, σιωπούν οι πάντες μπροστά σε ένα παγκόσμιο έγκλημα.

Σε ποιους παγκόσμιους θεσμούς και οργανισμούς λοιπόν να πιστέψουμε και εμείς οι Έλληνες που δεχόμαστε καθημερινά απειλές των Τούρκων; Ποιους να εμπιστευτούμε ότι θα μας στηρίξουν σε περίπτωση σύρραξης με τον διεθνή ταραξία, Ερντογάν; Σε ποιο Διεθνές Δίκαιο και σε ποιες Συνθήκες να πατήσουμε για να βρούμε το δίκιο μας;

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όλα είναι ένα αλισβερίσι. Ο Ερντογάν πούλησε την άρση του βέτο για ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ με τα «στραβά μάτια» Αμερικανών και λοιπών «συμμάχων» στη σφαγή των Κούρδων.

Το τονίζουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά. Ούτε φίλοι, ούτε δήθεν σύμμαχοι, ούτε ηχηρά μηνύματα. Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο την ισχύ των όπλων. Καλά τα ευχολόγια, καλές και οι αναλύσεις, αλλά η ενίσχυση της χώρας μας με πανίσχυρα οπλικά συστήματα, σύγχρονα αεροσκάφη και προηγμένης τεχνολογίας πλοία αποτελούν τον ισχυρότερο παράγοντα αποτροπής. Διότι την κρίσιμη ώρα, θα είμαστε μόνοι μας. Οι «σύμμαχοι» και οι επικεφαλής διεθνών οργανισμών για την ειρήνη ίσως να βλέπουν κάποιον αγώνα παρέα με τον Ερντογάν.