ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευτυχώς δεν υπάρχουν χειρότερα…

Ευτυχώς δεν υπάρχουν χειρότερα…

Αν αποδεχτούμε πως το ελληνικό κράτος παρουσιάζει ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ίσως τότε μπορούμε να βελτιωθούμε. 

Αρχικά, είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κάμερες στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, στον εσωτερικό και στις πόρτες; Δηλαδή στα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα τους περισσεύουν χρήματα και τοποθετούνται ή είναι θαυμαστές του Big brother?

Επίσης, στις κανονικές χώρες που προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου, για την έκδοση του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η ένδειξη της ταυτότητας και το ΑΜΚΑ. Εδώ , όταν τηρείται, είναι αποδεκτό και το «καλλιτεχνικό μας όνομα». Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα μπορεί να εντοπίσεις 30-40 Παπαδόπουλους. Ή με το ΑΜΚΑ της Κατερίνας να παρουσιαστεί η Μαρία!

Ακόμη, υποτίθεται ότι στις πόρτες των γηπέδων, με βάση την νομοθεσία, γίνεται σωματικός έλεγχος. Θα ήθελα πολύ να μάθω τον τρόπο που έψαξαν τους χουλιγκάνους, οι οποίοι είχαν πάνω τους φωτοβολίδες! Μήπως ο σωματικός έλεγχος πλέον δε γίνεται με τα χέρια αλλά με το μυαλό; Λέτε να διαισθάνθηκαν πως είναι άοπλοι και να τους επέτρεψαν την είσοδο; Μαγεία!!!

Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι να φορούσαν κουκούλες στο πρόσωπό τους ; Οι επιλογές δεν είναι πολλές. Είτε πήγαιναν σε αποκριάτικο πάρτυ , είτε είχαν στο μυαλό τους να πράξουν με τρόπο βίαιο και προστάτευαν τα χαρακτηριστικά τους! Μαντέψτε. Πάρτυ στο Μερκούρη δεν γινόταν!! Βέβαια ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, χωρίς κάποιος να επέμβει απαιτώντας να βγουν οι «μάσκες».

Ως προς τις συλλήψεις. Τόσα χρόνια φαίνεται να παίζουμε κάποιο παιχνίδι. Θα μπορούσε να ονομάζεται «σε πιάνω και σ’ αφήνω». Ή «όσο γρήγορα με πιάσεις, τόσο γρήγορα θα ‘μαι ελευθερώσεις». Ποιος είναι ο λόγος να συλλαμβάνονται παραβατικά άτομα ενώ μετά από λίγες ώρες, θα αφήνονται ελεύθερα; Κάποιος δε σκέφτηκε μια εναλλακτική ποινή; Για παράδειγμα, αν οπαδός συλληφθεί τρεις φορές, καθώς αρνείται να συμμορφωθεί με τους νόμους, να του απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα ισοβίως.

Τέλος να σας θυμίσω πως η αστυνομία δεν είναι εκεί που την θέλουμε αλλά εκεί που χρειάζεται. Αν γινόταν κάτι και έλειπε , όλοι θα χαρακτηρίζαμε τις αρχές ανίκανες . Τώρα, που ορθώς βρισκόταν έξω απ’ το γήπεδο , τους «δικάζουμε» για την παρουσία τους.

Πρόχειρα καταγράψαμε κάποιες λύσεις. Ας δούμε λοιπόν , τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες και κυρίως τι θα τηρηθεί …