ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγρότης μόνος ψάχνει… κ. Αυγενάκη

Αγρότης μόνος ψάχνει… κ. Αυγενάκη

Πάντως το να κόβεις το ρεύμα σε συμπολίτες σου, οι οποίοι ακόμη περιμένουν από τα λεχθέντα σου να τηρηθεί έστω και μία παράγραφος, θεωρείται αχαρακτήριστο για εμένα. 

Ποιος είναι ο ρόλος ενός Υπουργού; Υποθέτω να ακούει τα προβλήματα του κλάδου, να συζητάει με τους εργαζόμενους προτείνοντας εφικτές λύσεις και τέλος να παραθέτει συμπεράσματα. Βέβαια όσα προανέφερα μέσα από το skype, τα γράμματα και τα περιστέρια δεν γίνονται. Προϋποθέτει συνάντηση. Κάτι το οποίο φαίνεται να αποφεύγει ο κ. Αυγενάκης , αφού ο κ. Ρίζος, πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Λάρισας, δεν έχει καταφέρει ούτε την φωνή του Υπουργού να ακούσει.

Φήμες εκστομίζονται που θέλουν τον Υπουργό, φορτωμένο με σθένος, να δεσμεύεται πως θα διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Με ποιον τρόπο, αναρωτιέμαι. Θυμάστε τη Θεσσαλία; Σκαρφαλωμένοι θεατές στις στέγες των σπιτιών τους, έβλεπαν οι κάτοικοι τις περιουσίες τους σαν θηράματα της φύσης να εκτελούνται. «Θα δώσουμε αποζημιώσεις», είπε ο Υπουργός.

Προς το παρόν σύμφωνα με τους αγρότες, έχει δοθεί ένα μικρό μέρος των χρημάτων για την απώλεια παραγωγής του 2023. Αν και με βάση τα λεγόμενα των αγροτών, από το υπουργείο μιλούσαν για άμεση εξόφληση μέχρι τέλος του χρόνου, φαίνεται πως η διαδικασία μεταφέρθηκε για τον Ιούνιο του 2024. Κοίτα να δεις που πίστευα ότι ο Ιούνιος θεωρείται μήνας του καλοκαιριού και όχι ο τελευταίος του χρόνου!!!

Από την άλλη, πέρα του ότι ταυτόχρονα με την ανύπαρκτη σοδιά τους ακόμη παλεύουν με τις λάσπες που έχουν ποτίσει στους στάβλους, οφείλουν να μάθουν να ζουν και στο σκοτάδι. Δεν ξέρω αν ο κύριος Αυγενάκης βλέπει πολύ survivor, πάντως το να κόβεις το ρεύμα σε συμπολίτες σου, οι οποίοι ακόμη περιμένουν από τα λεχθέντα σου να τηρηθεί έστω και μία παράγραφος, θεωρείται αχαρακτήριστο για εμένα.

Και το ερώτημα, σύνθημα πλέον για τους αγρότες, «πώς θα ζήσουν». Πώς θα ζήσουν όταν πολλοί από αυτούς δεν έχουν σπίτια. Όταν τα χωράφια τους για το 2024 και το 2025 είναι ακατάλληλα να καλλιεργηθούν. Τα έξοδα τους ανηφορίζουν ανεξέλεγκτα, ενώ σταθερές μένουν οι τιμές που πουλάνε. Θα ρωτήσετε τώρα, πως τα προϊόντα που προσγειώνονται στο ράφι, είναι πανάκριβα; Μάλλον από το χωράφι στο ράφι, το αεροπλάνο έχει περίεργες αναταράξεις.

Στο μεταξύ, η νέα Γενική Διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ με απόφαση του κ. Αυγενάκη, η Ηρακλειώτισσα δικηγόρος Μελπίνη Οικονομάκη, από το 2019 έως το 2023 ήταν Γενική Γραμματέας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), πάλι με απόφαση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού. Τελικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ από Οργανισμός πληρωμών των αγροτών, γίνεται Αθλητικός Οργανισμός !!!

Παράλληλα από ράβδους χρυσού φαίνεται να παράγεται το πετρέλαιο στην Ελλάδα, αφού η τιμή του είναι τριπλάσια συγκριτικά με εκείνη της Ευρώπης. Εν κατακλείδι, αντί κύριε Υπουργέ να στείλετε τα ΜΑΤ ή να παραπέμπετε τον κόσμο στο γραφείο σας, φροντίστε να δώσετε τις αποζημιώσεις που νομίμως δικαιούνται οι πολίτες της Θεσσαλίας και κάντε το καθήκον προστατεύοντας τον κλάδο. Ενισχύστε τους νέους που μένουν στα χωριά και ασχολούνται με τη γη τους, κατευνάζοντας την παράλογη αύξησή σε ρεύμα και πετρέλαιο.