ΑΠΟΨΕΙΣ

Θέλω να πάω σπίτι μου 

Θέλω να πάω σπίτι μου 
Pexels

Φέρεται η τρέλα λογικά, και αυτό με τρομάζει περισσότερο.

Μετέωρες ελπίδες, ανόρεχτα κινούν το σώμα μας. Συνήθειες που ξεβράζουν ανασφάλειες. Εκείνες που καβούκι ψάχνουν για να καλυφθούν. Στο δρόμο σφυρίζει η ελευθερία, στο σπίτι η ουτοπική ασφάλεια. Κουρνιάζοντας στο κρεβάτι, προσπαθούμε απαρατήρητοι να γίνουμε, σε οποίο θεριό το μυαλό γεννά. Μα πλέον η πραγματικότητα ξεπερνά τους δράκους των παραμυθιών.

Μια 62χρονη γυναίκα βιάστηκε στο χωράφι της κι μια άλλη σκοτώθηκε στην Εύβοια. Ο φόνος δεν αποτελεί εμπόδιο στην εποχή μας αλλά μέρος του σχεδίου. Το σπίτι γίνεται ασφάλεια μόνο όταν περιστοιχίζεται από κάμερες που συγκατοικούν με τον συναγερμό. Ενώ ταυτόχρονα, έξω από την πόρτα παραφυλάει προσωπική φρουρά που πλαισιώνεται από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Παράλληλα βέβαια, στην είσοδο περιπολούν και ένστολοι έχοντας το δάχτυλο στην σκανδάλη. Δηλαδή μόνο αν είσαι αρχηγός κράτους θα σωθείς. Και τούτο δεδομένο δεν είναι.

Προχθές η ξαδέλφη μου έλειψε για πέντε λεπτά. Αρκούσαν για τα νοσηρά μυαλά. Μπήκαν, άρπαξαν, εξαφανίστηκαν. Κι ότι ανθρωποειδές συναντούσαν ίσως να το περνούσαν από πάνω!

Παλιά πήγαινες ως την πλατεία. Τώρα ο κήπος θεωρείται έδαφος πολέμου. Το θράσος λίγων καταπλάκωσε τις στιγμές πολλών. Φοβόμαστε να αφήσουμε μόνους τους γονείς μας, τους παππούδες μας. Πού; Στην ασφάλεια τους.

Φέρεται η τρέλα λογικά, και αυτό με τρομάζει περισσότερο. Το πρόσημο της πρόσθεσης μέσα στο άγχος του μυαλού συνοδεύει ο αριθμός «ασφάλεια οικογένειας». Τι άλλο να κάνεις;

Σκέφτεσαι τρόπος λες και παίζεις στο «Μόνος στο σπίτι», για να μπορείς να ζεις ανέμελα. «Πώς θα πάω διακοπές, θα αφήσω το σπίτι μόνο»; «Πού θα αφήσω το παιδί». «Πού την μάνα μου». Άλλα έξοδα. Αν, όμως, περιπολούν οι αστυνομικοί τις περιοχές την νύχτα ποιος θα είναι στο τμήμα; Η πείνα με στέρηση σώμα δεν χτίζει. Μ

όνο με σωστή διατροφή τον στόχο σου θα πετύχεις. Πλούσια σε βιταμίνες για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου. Στο βιβλίο «ο γλάρος του Ιωναθάν, ανέφερε ο συγγραφέας πως η άγνοια Ξεπερνιέται μέσω της εσωτερικής αναζήτησης. Μέσω της αναγνώρισης πως όλοι είμαστε ξεχωριστοί. Έτσι θα ζήσουμε ελεύθεροι. Θα μάθουμε να πετάμε. Και αναρωτιέμαι, για να πετάξουμε, πρέπει αφετηρία να βρούμε. Ασφάλεια. Ησυχία. Άρα ο Ιωναθάν πέταξε σε άλλους ουρανούς…