ΑΠΟΨΕΙΣ

Από το παλιό… στο παλιότερο!

 Από το παλιό… στο παλιότερο!

Βαράνε οι καμπάνες από χθες. Το πρώτο ερώτημα είναι για ποιον; Και το δεύτερο είναι αν βαράνε γιορτινά ή πένθιμα. Για τον κ. Τσίπρα σίγουρα πένθιμα, αφού υπέστη μια στρατηγική ήττα, έως και συντριβή. Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν τρώει κουτόχορτο και ότι κουράστηκε με την παροχολογία και την σκανδαλολογία που του πούλησαν. Δεν αγόρασε.

Ο λαός επίσης δεν ξέχασε. Και ήταν πολλά αυτά που δεν μπόρεσε να ξεχάσει όσο και αν προσπάθησαν οι ιθύνοντες. Για αρχή, είναι ακόμα νωπή η ανάμνηση (και θα είναι για όλες τις επόμενες γενιές) της παραχώρησης Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και φυσικά ακόμα θυμάται την περιβόητη φιγούρα του κ. Πετσίτη, άλλοτε να περιδιαβαίνει στο Μαξίμου και άλλοτε να κρύβεται στις σκιές και τα παρασκήνια. Δυστυχώς η τελευταία τετραετία είχε πολλές cult πολιτικές φιγούρες, που μόνο σε απαξίωση οδήγησαν την πολιτική και την δημοκρατία μας. Μια ακόμα εξ’ αυτών ο… πολύς, κύριος Πολάκης. Η προσωποποίηση του τραμπουκισμού και του τρολαρίσματος, της αναίδειας και της προκλητικής ψευτομαγκιάς.

Όμως, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά και κάτι ακόμα πολύ βασικό. Το περιβόητο σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» πρέπει να γίνει πράξη και να αποτυπωθεί στην κάλπη. Και αυτό γιατί μπορεί η Frankenstein συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το πάντρεμα του λαϊκισμού και του ψεκασμού, να τιμωρήθηκε για τον αμοραλισμό και τον τυχοδιωκτισμό της, όμως το φάντασμα της παλιάς, σκληρής Δεξιάς ακόμα πλανάται πάνω από την χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φαντάζει… σωτήρας μπροστά στην καταστροφική 4ετία του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Είναι όμως τέτοιος; Πιστεύει κανείς ότι θα ενδιαφερθεί ποτέ για τα συμφέροντα του εισοδηματία, του αγρότη, του χαμηλόμισθου, του συνταξιούχου; Αν ξύσει κανείς κάτω από την επιφάνεια της «κεντροδεξιάς» του Κ. Μητσοτάκη θα βρει νεοφιλελευθερισμό, παλαιωμένες αντιλήψεις, κρατισμό, νεποτισμό και λογής λογής συμφέροντα.

Αυτή είναι και η επικινδυνότητα του λεγόμενου «δίπολου», όπου ο ψηφοφόρος παγιδεύεται ανάμεσα σε δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και οδηγείται στο ίδιο αποτέλεσμα, το οποίο είναι συντηρητισμός τύπου ΝΔ ή... συντηρητισμός τύπου ΣΥΡΙΖΑ!

Αν κάποιοι μπορούν να πολεμήσουν το σκοταδισμό και τον ελιτισμό, αυτοί δεν είναι άλλοι από τα νέα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, οι εκπρόσωποι της γενιάς που ξενιτεύτηκε για να βρει δουλειά, των 20άρηδων και 30άρηδων που δεν ξυπνούν το μεσημέρι για να πάνε για καφέ με το χαρτζιλίκι από την σύνταξη του παππού, που δεν φαντασιώνονται ότι η ανάπτυξη θα έρθει με απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και που έχουν το know-how να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματική προοδευτική δύναμη της χώρας που ανασυντάσσεται και ανακτά δυνάμεις που δεν περιορίζονται στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Γιατί οι ιδέες της σύγχρονης Κεντροαριστεράς είναι το μέλλον και αφορούν τους νέους. Μόνο έτσι θα σπάσει το ψευτοδίπολο, μόνο έτσι θα έρθει η αλλαγή και μόνο έτσι θα μπορούμε σε μια δεκαετία από τώρα να μην ψάχνουμε στελέχη στα ΚΑΠΗ, αφού όλοι οι νέοι που ασχοληθήκαμε με την πολιτική από ρομαντισμό και όχι από ανάγκη αποφασίσαμε να γυρίσουμε ξανά στις δουλειές μας ή να φύγουμε στα ξένα. Food for thought…

*Η Βάσια Αναστασίου είναι δικηγόρος, υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019

Σχετικές ειδήσεις