ΑΠΟΨΕΙΣ

Ήρθε η ώρα των πολλών (απαντήσεων)…

Ήρθε η ώρα των πολλών (απαντήσεων)…

Όταν μια Κυβέρνηση ξαναζητά μία ακόμη θητεία, πρέπει πρωτίστως να εξηγήσει γιατί δεν κατόρθωσε να κάνει όσα τώρα επαγγέλλεται στη θητεία που μόλις ολοκληρώθηκε... Ως εκ τούτου, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση γιατί η πολυθρύλητη «ώρα των πολλών» δεν ήταν η τετραετία που μόλις πέρασε, αλλά οι εκλογές στις οποίες σύρθηκε τελικά από τις ψήφους «των πολλών» στις Ευρωεκλογές.

*Της Ιωάννας Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη

Και πράγματι, αν το μέτρο της επιτυχίας μιας Κυβέρνησης είναι η ανταπόκριση των έργων της στις προεκλογικές εξαγγελίες της, τότε η απερχόμενη είναι η πλέον αποτυχημένη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Τι είπε και τι έκανε;

  • Υποσχέθηκε εθνική αξιοπρέπεια, και παρέδωσε «Πρέσπες» και τουρκικά γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ.
  • Υποσχέθηκε οικονομική ανεξαρτησία και επέβαλε Υπερταμείο 99 ετών και 29 νέους φόρους.
  • Υποσχέθηκε λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, και ζήσαμε «Μάτι» και «Μάνδρα».
  • Υποσχέθηκε Δικαιοσύνη και έστησε Novartis.
  • Υποσχέθηκε ασφάλεια και μας είπαν να «κάνουμε ότι κοιμόμαστε».

Είναι ό,τι πιο επιζήμιο ανέδειξε η σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Την άλλη Κυριακή ευτυχώς φεύγουν, και μαζί ενταφιάζονται και το ιδεολόγημα της ταξικής διαίρεσης, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, η μονοπώληση της κοινωνικής ευαισθησίας.

Όσοι έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έχουμε όμως ευθύνη για το τι έρχεται. Η επόμενη Βουλή πρέπει να στηρίξει μια Κυβέρνηση τολμηρή αλλά όχι αλαζονική, σταθερή αλλά όχι δογματική, πολυσυλλεκτική αλλά όχι ασυντόνιστη. Οφείλουμε και θα δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και να εμπεδώσουμε στη συνείδηση των πολιτών το αίσθημα ασφάλειας και εθνικής αξιοπρέπειας. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα τα επαναλάβουμε. Έχει μάθει όμως και ο ελληνικός λαός ότι η πολιτική εξαπάτηση φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των κυβερνώντων.

Οι εκλογές της άλλης Κυριακής σηματοδοτούν την ώρα των απαντήσεων.

Του λαού, για τα ψέματα που άκουσε.

Του κ. Τσίπρα, για τα ψέματα που είπε.

Της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις λύσεις που θα κληθούν πολύ σύντομα να δώσουν.

Η ευθύνη ας αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την Ελλάδα του αύριο.

*Υποψήφια Βουλευτής Βορείου Τομέα Β1΄ Αθηνών (Ν.Δ.)

Σχετικές ειδήσεις