ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυτό είναι το βιβλίο που είχε ο Μητσοτάκης στο γραφείο του κατά τη συνέντευξή του στο STAR

Αυτό είναι το βιβλίο που είχε ο Μητσοτάκης στο γραφείο του κατά τη συνέντευξή του στο STAR

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν είχε μόνο πολιτικό ενδιαφέρον αλλά και παραπολιτικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα στο STAR, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε δίπλα στον πρωθυπουργό ένα παχύ βιβλίο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι γνωστό πως στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει κατά τη διάρκεια της ημέρας επιλέγει να διαβάζει βιβλία.

Ένα από αυτά, το οποίο μάλιστα έγινε γνωστό και σε πανελλήνια εμβέλεια χάρις την συνέντευξη της Δευτέρας είναι το Greece, του Roderick Beaton με υπότιτλο «Η βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους».

Το συγκεκριμένο πόνημα αναφέρεται στην προσπάθεια που έγινε στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 300 χρόνια προκειμένου να χτιστεί ένα σύγχρονο κράτος, στα ερείπια της αρχαίας Ελλάδας. Το βιβλίο μιλά για την ιστορία του ελληνικού έθνους-κράτους, αλλά είναι κυρίως, και πιο ουσιαστικά, για την ιστορία της συλλογικής ταυτότητας που συνοδεύει το έθνος-κράτος. Είναι η ιστορία των γεγονότων και της υψηλής πολιτικής, αλλά και η ιστορία της κουλτούρας και των τεχνών, των ανθρώπων και των ιδεών που αναπτύχθηκαν στην σύγχρονη Ελλάδα.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι ότι το βιβλίο εξετάζει και τους σύγχρονους Έλληνες υπό το δικό τους πρίσμα, επιχειρώντας να εξηγήσει πως ως λαός είμαστε τόσο ισχυρά συνδεδεμένοι με την αρχαία μας κληρονομιά και πώς αυτή η σχέση επηρεάζει την σύγχρονη ταυτότητά μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η «μαυροφορεμένη» στην Ιωάννα – Πού στρέφονται οι έρευνες

Σχετικές ειδήσεις