ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα ο Βασίλης Κικίλιας

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα ο Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει το «σερί πρωτιάς» στις δημοσκοπήσεις και κατά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Με ποσοστό 58,5% είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με 55% και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με ίδιο ποσοστό.

Στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τα ποσοστά δημοτικότητας του Βασίλη Κικίλια «εκτοξεύονται». Ο υπουργός Υγείας συγκεντρώνει το 84,2% των θετικών γνωμών, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με 80,9%.

Η δημοσκόπηση της GPO διενεργήθηκε το διάστημα από 22 έως 27 Μαΐου 2020, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αφού, δηλαδή, τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα είχαν ήδη αρθεί, η καθημερινότητα άρχισε να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Αυτό που φαίνεται από τη δημοσκόπηση είναι ότι η επιτυχημένη υγειονομική διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού συνεχίζει να εξασφαλίζει στην κυβέρνηση το ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο και δίνει τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα. Γιατί ενώ η αποδοχή της διαχείρισης της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει σχεδόν καθολική αποδοχή, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης της οικονομίας, αφού δημιούργησαν μεν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης, υπάρχει όμως ένα 40,4% που δηλώνει την ανησυχία του.

Το στίγμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας τους προηγούμενους δύο-τρεις πολύ δύσκολους μήνες, ήταν αυτό της σοβαρότητας και της άμεσης αντίδρασης στα προβλήματα που προέκυπταν. Απέφυγε την καθημερινή προβολή -παρόλο που επικρίθηκε από κάποιους για αυτήν του την επιλογή-, αντίθετα επέλεξε τις στοχευμένες παρεμβάσεις για σημαντικές ανακοινώσεις που έδιναν λύσεις, χωρίς αοριστολογίες και επαναλήψεις.

Για το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει: «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι με σκληρή δουλειά ώστε να προετοιμαστούμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας, το ερχόμενο φθινόπωρο». Αυτό ακριβώς δεν αποκλείεται να είναι βαρύνει και στις επιλογές του πρωθυπουργού για τον επικείμενο ανασχηματισμό, εφόσον γίνει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr