ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως τα Αγγλικά στο νήπιο εξυπηρετούν συμφέροντα των ΗΠΑ;

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως τα Αγγλικά στο νήπιο εξυπηρετούν συμφέροντα των ΗΠΑ;
INTIME NEWS

Υπαινιγμούς για «εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων» άφησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με αφορμή την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία.

Η τοποθέτηση της βουλευτού Πιερίας έγινε την Τρίτη κατά τη συζήτηση για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κυρία Σκούφα κατά την τοποθέτησή της διερωτήθηκε μήπως η εκμάθηση των αγγλικών στο νηπιαγωγείο αποτελεί κρυμμένο συμφέρον αμερικανικών πανεπιστημίων. «Με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί. Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων; Διότι στα σίγουρα παιδαγωγικού σκοπούς δεν εξυπηρετεί, όπως έχουν πολλάκις τονίσει καθηγητές παιδαγωγικών σχολών στην Ελλάδα», είπε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για ποιον λόγο θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών; Δεν έχετε πείσει κανέναν σε αυτήν την αίθουσα ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρετεί τον όποιο παιδαγωγικό σκοπό», προσέθεσε λίγο αργότερα στην τοποθέτησή της, η κυρία Σκούφα.

Δείτε την τοποθέτηση της βουλευτού:

Το νομοσχέδιο έγινε πάντως δεκτό κατά πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου.

Στη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε εκ νέου ανοιχτή σε βελτιωτικές προτάσεις και επανέλαβε ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου στηρίζεται στην ισότητα των ευκαιριών και όχι στην εξίσωση προς τα κάτω.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έκανε λόγο για επιχείρηση υποβάθμιση της εκπαίδευσης και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο διευρύνει τις κοινωνικές και ταξικές διακρίσεις.

Τι απάντησε η υπουργός Παιδείας

Την αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσαν οι επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εισαγωγή αγγλικών στα νηπιαγωγεία. Η υπουργός Παιδείας αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και υπερασπίστηκε στη σχετική διάταξη λέγοντας ότι η απόφαση του υπουργείου βασίζεται σε ειδικές έρευνες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή έλεγε ότι μόνο σε τρεις χώρες εφαρμόζεται αυτό. Φέραμε στοιχεία ότι οι χώρες είναι 14. Και τώρα περάσαμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Επικαλείστε τις θεωρίες συνωμοσίας. Στις θεωρίες συνωμοσίας απαντούμε με στοιχεία. Από τρεις χώρες το 2015, πλέον σε 14 χώρες υπάρχει ενασχόληση με δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσχολική ηλικία. Αυτό δείχνουν οι έρευνες. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει ότι κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τίθενται τα θεμέλια μάθησης και σκέψης. Τα παιδιά είναι “σφουγγάρια” σε αυτή την ηλικία και δεν κάνουμε αρκετά ως πολιτεία για να τους δώσουμε τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται σε αυτό σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: «Εγώ τη δολοφόνησα» (pics)