ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ: Γιατί μίλησαν μέσω ειδικής κρυπτογραφημένης συσκευής

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ: Γιατί μίλησαν μέσω ειδικής κρυπτογραφημένης συσκευής

Απόρρητη η συνομιλία των δύο ηγετών.

Τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της συνομιλίας μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είχε λάβει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο κ. Τραμ τηλεφώνησε το βράδυ της Τετάρτης (26/08) στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Πριν ωστόσο σηκώσει το ακουστικό ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχε… εφοδιαστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ώστε να μην μπορέσει κανείς να υποκλέψει τα όσα θα λέγονταν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι κρυπτογραφημένες συσκευές χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον από τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να μην γίνονται γνωστές από «τρίτους».

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Αναμφισβήτητα, η κίνηση του Αμερικανού προέδρου να τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό επιβεβαιώνει πως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο απασχολούν πλέον σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, με την Ουάσινγκτον να εκφράζει με τον πιο επίσημο τρόπο την έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίση Ελλάδας - Τουρκίας: Αποκαλύψεις από Μπορέλ - Καρενμπάουερ! Δεν κατάλαβαν το ανοιχτό μικρόφωνο