ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι «αμίλητοι» Κασσελάκης - Ανδρουλάκης και η συνύπαρξη της «νέας φρουράς»

Οι «αμίλητοι» Κασσελάκης - Ανδρουλάκης και η συνύπαρξη της «νέας φρουράς»

Η ευρύτερη Κεντροαριστερά σε... ανακατάταξη!

Με «βαρομετρικό» που επικρατεί στις σχέσεις Κουμουνδούρου - Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις επιθετικές δηλώσεις που πραγματοποίησε εναντίον του Κώστα Σημίτη, ο Στέφανος Κασσελάκης και τη δημοσκοπική ανατροπή που φέρνει το ΠΑΣΟΚ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι χαμηλό, ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνύπαρξη των στελεχών που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου, με ορισμένους κορυφαίους της Χαριλάου Τρικούπη.

Έστω και αν επρόκειτο απλά και μόνο για την παρουσίαση του βιβλίου «Μισός Αιώνας Εκλογές» των εκδόσεων Πόλις, μια προσπάθεια στην οποία πρωτοστάτησε ο αείμνηστος Ηλίας Νικολακόπουλος, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Μεγάρου Μουσικής, το βράδυ της Δευτέρας.

Εκεί, βρέθηκαν οι Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, δηλαδή οι τέσσερις από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που οι πληροφορίες τον θέλουν να συμμετέχει στο νέο εγχείρημα.

Αν και σε απόσταση «ασφαλείας», παρόντες ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι βουλευτές Παύλος Χρηστίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος και Δημήτρης Μάντζος και ο πρώην υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης.

Αν και αρκετοί από τους παρευρισκόμενους προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ετοιμάζουν οι «11», απαντήσεις συγκεκριμένες δεν έλαβαν.

Ούτε ο Πάρης Κουκουλόπουλος στο σύντομο τετ α τετ που είχε με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ούτε ο Παύλος Χρηστίδης με τον Δημήτρη Μάντζο, στο πηγαδάκι -και αυτό σύντομο- που έστησαν με τους Νάσο Ηλιόπουλο και Πέτη Πέρκα.

Την ίδια, περίπου ώρα, και λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, το «παγωμένο» κλίμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αποτυπώθηκε στον και φωτογραφικό φακό.

Ήταν, άλλωστε, η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την επίθεση του πρώτου σε βάρος του Κώστα Σημίτη, στο ίδρυμα Νιάρχος, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σηκώθηκε καν από τη θέση του για να χαιρετήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.