ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΔΟΛ και ο Ψυχάρης «κονταίνουν» τον Σαμαρά

Ο ΔΟΛ και ο Ψυχάρης «κονταίνουν» τον Σαμαρά

Μαχαιροβγάλτες, μιζαδόροι και επιχειρηματίες τύπου Κολομβίας έχουν μαζευτεί στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά γράφει στο κύριο άρθρο του ο Διευθυντής του Βήματος.

Όπως είχαμε προβλέψει από την ημέρα της παραίτησης του Ανδρέα Ψυχάρη, το «συγκρότημα» αλλάζει γραμμή και πλέον ανοίγει το... μέτωπο του κυρ- Σταύρου που όχι μόνο θα αποδομήσει τον Σαμαρά, αλλά θα τον συντρίψει.

Σήμερα σε άρθρο του ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, «περιέλαβε» τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και τη στολίζει με τα καλύτερα λόγια:

«Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς, κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους».

Ευθέως και χωρίς περιστροφές ο Διευθυντής του Ψυχάρη τονίζει ότι οι κάτοικοι της σημερινής «πολυκατοικίας» της ΝΔ είναι μιζαδόροι, μαχαιροβγάλτες και έχουν παρέες «απίθανους επιχειρηματίες της Κολομβιανής σχολής», μαφιόζους δηλαδή.

Στην αρχή του άρθρου ο κ. Καρακούσης κάνει μια ιστορική αναδρομή στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και εύστοχα διαπιστώνει ότι τότε υπήρχαν πολιτικοί με ήθος:

«Μπορεί ταυτόχρονα να ενσωμάτωσε και να διέσωσε την ακροδεξιά παράταξη, αλλά τον τόνο έδιναν ο Τσάτσος, ο Ράλλης, ο Παπαληγούρας, ο Αβέρωφ, ο Κανελλόπουλος, ο Χορν, ο Λαμπρίας και άλλα ξεχωριστά πρόσωπα, που διακρίνονταν για την πνευματικότητα και την καλλιέργειά τους.
Είχαν διακριθεί για την αντιπαλότητά τους απέναντι στην Αριστερά, αλλά τους διέκρινε το ήθος, η αγωγή και γενικότερα η προσήλωσή τους στα δημοκρατικά ιδεώδη».

Φτάνοντας στο σήμερα κάνει τη σύγκριση και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «χωρίς αναγέννηση της Δεξιάς παράταξης και χωρίς ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, η χώρα θα κινδυνεύσει να διέλθει της Εποχής των Τεράτων...».

Ο πόλεμος τώρα αρχίζει. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα.

Είναι προφανές ότι το συγκρότημα, πολύ σύντομα, θα θέσει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ όπως ακριβώς έκανε με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο αφού στήριξε για την πρωθυπουργία, στη συνέχεια τον καλούσε να παραιτηθεί από τα πρωτοσέλιδα του Βήματος.

Ο κυρ - Σταύρος θέλει να έχει λόγο στην επόμενη μέρα της ΝΔ και οι αναφορές στον Καραμανλή μόνο τυχαίες δεν είναι...

Σχετικές ειδήσεις