ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι «κεφαλοκυνηγοί» των 180!

Οι «κεφαλοκυνηγοί» των 180!

Η «ομάδα των 5» που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τους 180 και να βγάλει τη συγκυβέρνηση από το αδιέξοδο των πρόωρων εκλογών.

Η «ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 5» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ «ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ» ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τελικά στην πολιτική όχι μόνο θα... τα δούμε όλα, αλλά θα τα ακούσουμε και όλα. Ένας νέος ποδοσφαιρικός όρος εισάγεται το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ορολογία. Αυτός του κυνηγού κεφαλών.

Η περίφημη «ομάδα των 5» που έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν τους 180 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε εκλογές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει βολιδοσκόπηση των διαθέσεων των πάντων, ενώ οι πιέσεις λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός... Βουλής.

Οι «κεφαλοκυνηγοί» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επί της ουσίας ψάχνουν 25 πρόθυμους και έχουν «πέσει» με τα μούτρα στη δουλειά. Οι συναντήσεις σε καφετέριες και εστιατόρια, καθώς και τα μυστικά δείπνα σε κατοικίες των βορείων προαστίων έχουν πάρει φωτιά!

Επικεφαλής της άτυπης ομάδας που έχει δημιουργηθεί, είναι ο Υπουργός Επικρατείας και εξ' απορρήτων του Πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο της συνολικής χαρτογράφησης των προσώπων και είναι εκείνος που δίνει κατευθύνσεις για τους επόμενους στόχους.

Στην ίδια ομάδα, κομβικούς ρόλους έχουν αναλάβει οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι συχνά πυκνά ανοίγουν συζητήσεις με συναδέλφους τους με προφανή σκοπό να ενισχύσουν την πίεση που ασκείται και να προσφέρουν επιχειρήματα σε εκείνους που ακόμα δεν έχουν καθορίσει τη στάση τους.

Ρόλο κλειδί στις συζητήσεις, φαίνεται πως έχει και ένας «ανεξάρτητος», πρώην βουλευτής με ερείσματα στο χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο λόγος για το Χρήστο Ζώη, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντάρτικο 21 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το Φεβρουάριο του 2012, το οποίο οδήγησε πρακτικά τότε στη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο πρώην βουλευτής Λάρισας είναι ένα βήμα πριν την επιστροφή του στη γαλάζια παράταξη και σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου «μιλάει» με αρκετά πρόσωπα που υπό συνθήκες θα μπορούσαν να ψηφίζουν υπέρ της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και ενδεχομένως να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία.

Το ρόλο των κυνηγών κεφαλών όμως δεν έχουν επωμιστεί μόνο γαλάζια στελέχη. Και στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν προσφέρει αυτό το ρόλο στο Χρήστο Πρωτόπαππα, ο οποίος μιλά με πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Η δεξαμενή είναι σε κάθε περίπτωση περιορισμένη για τους «πράσινους», ωστόσο αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι το γεγονός πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι σε ανοιχτή γραμμή.

Η δεξαμενή άλλωστε είναι κοινή και οι θετικές ψήφοι από βουλευτές που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετέχουν σ' αυτή την ιδιότυπη συμμαχία προθύμων, θα δώσουν παράταση ζωής στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα που δημοσκοπικά παραπαίει...

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι «headhunders» δεν διστάζουν – σε ορισμένες περιπτώσεις – να μοιράσουν ακόμα και υπουργεία!

Το βασικό επιχείρημα που προτάσσουν προς τους υπό βολιδοσκόπιση βουλευτές είναι πως «ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να ξαναβγείτε αν δεν μπείτε κάτω από τη σημαία της ΝΔ. Αντίθετα, ψηφίζοντας πρόεδρο, η κυβέρνηση παίρνει ανάσα και εσείς παραμένετε μέχρι το 2016 εντός κοινοβουλευτικού βίου».

Μέχρι την προεδρική εκλογή θα δούμε πολλά και πρέπει να έχουμε κατά νου ότι «στην πολιτική ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος...».

Σχετικές ειδήσεις