ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πώς είδαν στη ΝΔ τη συνέντευξη Τσίπρα

Πώς είδαν στη ΝΔ τη συνέντευξη Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι έχει ωριμάσει πολιτικά, πείθει», ήταν η εκτίμηση που έκανε στο Newsbomb.gr κορυφαίος παράγοντας της συντηρητικής παράταξης μετά και τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος μας επεσήμανε, ότι «σε όλες τις τελευταίες δημόσιες παρουσίες του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπέμπει «μια σιγουριά, μια πειθώ, εκτός των ορίων του «κατσαπλιά» που επιχειρεί να τον οριοθετήσει η κυβέρνηση».

Προσθέτει ότι «αποφεύγει την πόλωση, ακριβώς για να υπογραμμίσει αυτή του τη σιγουριά και να στείλει μηνύματα ότι δεν θα πρέπει ο λαός να φοβάται την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και τα επιχειρήματά του στις απόπειρες τρομοκράτησης του κόσμου περί απόσυρσης των τραπεζικών καταθέσεων, μη καταβολής μισθών και συντάξεων, ήταν επίσης πειστικά».

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνδυασμό με το πάγιο αίτημα του για πρόωρες εκλογές, ο ίδιος παράγοντας μας είπε, ότι «σε αυτό το θέμα ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσωπική μονομαχία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, με μια όμως διαφορά. Ο πρωθυπουργός εκφράζει αυτό που απέρχεται, ενώ ο Τσίπρας αυτό που έρχεται»…

«Να προσέξει ο Αντώνης»…

Στο σημείο αυτό έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επισήμανση:

Να προσέξει ο Αντώνης. Αν στο λαό περάσει και παγιωθεί η αίσθηση ότι πράγματι υπάρχει εν εξελίξει μια επιχείρηση αποστασίας προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου, τότε άθελά του βοηθά το ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει αυτοδυναμία!

Μάλιστα έκρινε πολιτικά και επικοινωνιακά σωστή την επιλογή Τσίπρα να τονίσει ακριβώς αυτό στη διάρκεια της συνέντευξης, ότι δηλαδή μόνο με αποστασίες θα μπορέσει ο Σαμαράς να βρει τους 180 «πρόθυμους».

Κατά τα άλλα μας υπογράμμισε, ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση Τσίπρα σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να προβλέψει κάποιος «σε πόσα κομμάτια» θα εμφανιστεί στις εκλογές ο σημερινός χώρος του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν –σε περίπτωση διάσπασης- θα μπει στην επόμενη Βουλή.

Τέλος έκανε την εκτίμηση, ότι με τη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έκανε ακόμα ένα κλικ στη στροφή στο ρεαλισμό και αυτό ίσως του δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα»…

Σχετικές ειδήσεις