ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαφοροποιείται η ΟΝΝΕΔ για το Ν. Ρωμανό

Διαφοροποιείται η ΟΝΝΕΔ για το Ν. Ρωμανό

Έντονες αντιδράσεις στη βάση της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει από χθες η κίνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου να χορηγήσει άδεια παρακολούθησης σπουδών στον μέχρι χθες απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Στη Λεωφόρο Συγγρού τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά από πολίτες που αντιδρούν στην επιλογή αυτή, ενώ αποστάσεις διατηρεί και η νεολαία του κόμματος.

Με μία λιτή ανακοίνωση η οργάνωση των νεολαίων της ΝΔ εύχεται να κάνει εκείνη λάθος στη στάση της για το Ν.Ρωμανό και ο φυλακισμένος φοιτητής του ΤΕΙ Αθήνας να χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια που του χορηγήθηκε, μόνο για να σπουδάσει.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση «σε μία σύγχρονη Δημοκρατία, το δικαίωμα στην Παιδεία και τη μόρφωση είναι αυτονόητο» και «η Πολιτεία, οφείλει να μη λειτουργεί εκδικητικά απέναντι σε αυτούς που την πολεμούν». Η ΟΝΝΕΔ πάντως τονίζει πως «αυτό όμως απέχει έτη φωτός από την επιλεκτική ευαισθησία και την αποδοχή ενός εκβιασμού, από κάποιον που απροκάλυπτα δήλωσε ξεκάθαρα, πως δεν ενδιαφέρεται για την εκπαιδευτική διαδικασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως βρίσκεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με προσωπικό του κείμενο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαφώνησε μαζί με το Θ.Πλεύρη και το Γ.Καράμπελα, ζητώντας να μην καταγραφεί ως ομόφωνη η έγκριση της τροπολογίας υπέρ του Ν.Ρωμανού, αλλά κατά πλειοψηφία.

Σχετικές ειδήσεις