ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απάντηση Ήσυχου σε δημοσιεύματα για την ενημέρωση δημοσιογράφων

Απάντηση Ήσυχου σε δημοσιεύματα για την ενημέρωση δημοσιογράφων

Απάντηση σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Το Βήμα Online» και στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης, δίνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου.

Όπως επισημαίνεται, «ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος δίνει προτεραιότητα στην ενημέρωση του ελληνικού λαού και στην διευκόλυνση των δημοσιογράφων στο έργο τους.

Βασική αρχή αποτελεί η ισότιμη αντιμετώπιση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προνομιακές σχέσεις με κάποιους.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλές διακηρύξεις αλλά μέρος της πολιτικής που ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, καταβάλλεται και θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΥΠΕΘΑ, ώστε να διευκολύνονται στο έργο τους.

Τόσο η ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, όσο και η άσκηση του δημοσιογραφικού ελέγχου προς την εξουσία, είναι αναπόσπαστα συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας.
Πρακτικές του παρελθόντος ούτε μας εκφράζουν ούτε σκοπεύουμε να τις υπηρετήσουμε».

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, όχι μόνο αρνείται να μιλήσει με δημοσιογράφους αλλά τους κλείνει και το τηλέφωνο.

Μάλιστα, αν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνήσει στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος (που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα), θα βρεθεί προ εκπλήξεως επειδή ο νεοτοποθετηθείς αναπληρωτής υπουργός θα του πει κοφτά και άκομψα:

«Εγώ δεν ομιλώ με δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι θα μιλούν μόνο με το Γραφείο Τύπου μου».

Και για να ησυχάσει ο κ. Ησυχος ότι πράγματι οι δημοσιογράφοι ομιλούν μόνο με το Γραφείο Τύπου... του, δίνει εντολή στον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου να ανταποδώσει το τηλεφώνημα στους δημοσιογράφους και να τους ρωτήσει: «Τι θέλετε από τον υπουργό;». ΟΚ, μην μας μαλώνεις....

Σχετικές ειδήσεις