ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συμφωνία – Handelsblatt: Η… καμήλα κυρία Μέρκελ

Συμφωνία – Handelsblatt:  Η… καμήλα κυρία Μέρκελ

Η ταλαιπωρημένη όψη της ήταν μόνο μια ψευδαίσθηση: Η... σιδηρά κυρία της Γηραιάς Ηπείρου αποδεικνύεται... σιδηρά και στις αντοχές. Οι χθεσινές κοπιώδεις διαβουλεύσεις διήρκησαν πάνω από 17 ώρες. Αλλά για την Άνγκελα Μέρκελ δεν ήταν η πρώτη φορά που αποδεικνύεται χαλκέντερη – και ίσως ούτε η τελευταία.

Τον περασμένο Φλεβάρη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής στο Μινσκ, η ακούραστη καγκελάριος άντεξε και πάλι για πάνω από 17 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων για την ουκρανική κρίση μαζί με τους Πούτιν, Ποροσένκο και Ολάντ. Και τότε, ο γερμανικός Τύπος εξέφραζε δημοσίως το θαυμασμό του για τις αντοχές της άοκνης Μέρκελ.

Χθες, απέδειξε ξανά πως είναι... γερό καρύδι. «Η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν στην καλύτερη φόρμα της», σημειώνει η Welt, σχολιάζοντας: «ήταν συγκροτημένη και ακριβής σε όσα έλεγε. Κατόρθωσε να αντεπεξέλθει υποδειγματικά στα καθήκοντά της».

Κατά δική της, παλιότερη δήλωση, είναι... καμήλα, αντέχει πολλές ώρες αϋπνίας χωρίς αυτό να την επηρεάζει: «Έχω τις δυνατότητες μιας καμήλας. Διαθέτω το χάρισμα να συσσωρεύω δυνάμεις. Κατά καιρούς, όμως, πρέπει να γεμίζω τις μπαταρίες μου», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Μέρκελ, την οποία η Handelsblatt χαρακτηρίζει όχι κουκουβάγια αλλά καμήλα!

Kanzlerin

Η γερμανική Handelsblatt φιλοξενεί την επιστημονική γνώση ειδικών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν πως το βιολογικό ρολόι της καγκελαρίου είναι ισχυρό και ανεπηρέαστο από τις συνέπειες της αϋπνίας, κάνοντάς την ισχυρό παίκτη στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.

Σχετικές ειδήσεις