ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προεδρικό Μέγαρο: Χιουμοράκι, σπόντες και αβρότητες για τα μάτια του κόσμου

Προεδρικό Μέγαρο: Χιουμοράκι, σπόντες και αβρότητες για τα μάτια του κόσμου

Η χθεσινή γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την επέτειο των 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έκρυβε μπόλικο παρασκήνιο, «καρφιά» και ατάκες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία χαρακτηρίστηκε λιτή.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν και για το πότε είχε πάει ο καθένας του κατά το παρελθόν στις δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως η καλύτερη δεξίωση για εκείνον ήταν το 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων και έπειτα άρχισε να εξηγεί την ιστορία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο 2008, τότε που είχε έρθει επί προεδρίας Κάρολου Παπούλια με την Καντίτσα Σάνκο, μια νεαρή κοπέλα δεύτερης γενιάς μετανάστρια. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας τότε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος είχε μπερδευτεί και νόμιζε πως ήταν η γυναίκα του και τον ρωτούσε «πως τα περνάτε στο σπίτι με τα πεθερικά;».

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας η κοπέλα είναι παντρεμένη και ζει πλέον στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα παιδιά της.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε και σε πηγαδάκι με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να λέει: «Αφήσαμε την Κρήτη για να έρθουμε σήμερα εδώ».

Τότε ο κ. Τσίπρας του είπε πως πριν κοιμηθεί τον παίρνει τηλέφωνο (σ.σ. τον κ. Αποστολάκη) και τον ρωτάει αν είναι καλά.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δεν μίλησε καθόλου με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, ούτε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ούτε μετά, αλλά ούτε και αντάλλαξαν κάποια χειραψία μεταξύ τους.

Από πλευράς Ένωσης Κεντρώων, ο Βασίλης Λεβέντης φρόντισε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην εκδήλωση.

Αναφερόμενος στις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα (25/07/2016) στις 20:00 ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ο κ. Λεβέντης σχολίασε πως δεν έλαβε πρόσκληση για να του απαντήσει με τη σειρά του με χιούμορ ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας!».

Λίγο αργότερα, ο κ. Λεβέντης τα... έβαλε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, επειδή δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός. «Γιατί είναι αυτός εδώ;», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.