ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προϋπολογισμός 2018: «Πλακώθηκαν» Βούλτεψη - Καμμένος στη Βουλή

Προϋπολογισμός 2018: «Πλακώθηκαν» Βούλτεψη - Καμμένος στη Βουλή

Προϋπολογισμός 2018 | Ειδήσεις: «Μαλλιά κουβάρια» έγιναν στη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης (19/12/2017) ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Ο καβγάς «άναψε» για τα καλά, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε από το βήμα της Βουλής: «Κι εσείς τα παίρνατε, κυρία Βούλτεψη, από τέτοια συγκροτήματα από τον Ελεύθερο Τύπο, όταν έπαιρνε δάνεια δεν τα παίρνατε; Μαζί τα φάγατε. Όταν έπαιρνε δάνεια ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις πεινάγανε. Τα μοιράσατε μεταξύ σας».

Αυτή η δήλωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της «γαλάζιας» βουλευτή που άρχισε να φωνάζει και προς τον κ. Καμμένο, λέγοντάς του: «Είσαι απατεώνας!». Και τότε η ένταση χτύπησε «κόκκινο».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέλαβε «πυροσβεστικό» ρόλο και σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα ζήτησε να διαγραφούν τα πρακτικά τόσο οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και οι χαρακτηρισμοί της κυρίας Βούλτεψη.

Όμως, η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και είπε: «Εγώ ούτε κότερα έχω ούτε αγόρασα τη Μερσεντές του Αμίν Νταντά. Γιατί εδώ πρέπει να ξαναγνωριστούμε με τον κόσμο. Εμφανίζεται ο Καμμένος στη Βουλή… Πού ήταν, όταν ήταν εδώ ο Ερντογάν; Πήγε στη Θράκη, δεν μας είπε εάν συμφωνεί να εκλέγονται οι μουφτήδες!».

Η ίδια, απευθυνόμενη στο Νίκο Βούτση, του είπε: «Αυτά που είπε ο κ. Καμμένος ακούστηκαν στην τηλεόραση και κακώς διεγράφησαν από τα πρακτικά για τον ιστορικό του μέλλοντος».

Ακολούθησε νέο κύμα έντασης, όταν αμέσως μετά έλαβε ξανά τον λόγο ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε: «Του κ. Νταντά δεν είχα ποτέ αγοράσει αυτοκίνητο, αυτά τα έγραφαν οι δημοσιογράφοι, του κ. Μεταξά ήταν, όσο αφορά το κότερο είχα μεγαλύτερο στο παρελθόν και πήγαινα βόλτα την κ. Βούλτεψη».

Από τα έδρανα, η Σοφία Βούλτεψη άρχισε να διαμαρτύρεται, διαψεύδοντας ότι έχει πάει βόλτα με το κότερο του κ. Καμμένου.

Και ο κ. Καμμένος συνέχισε: «Είμαι υπουργός Άμυνας και η δουλειά μου όταν ήρθε ο Ερντογάν ήταν να βρίσκομαι στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση. Ο Ερντογάν ήρθε εδώ για να βρούμε λύση συνύπαρξης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εάν απαιτηθεί, θα παραιτηθούν, λόγω μίας επισκέψεως προέδρου από την άμυνα της χώρας. Η λογική που υπηρετεί η κυρία Βουλτεψη είναι των ζεϊμπέκικων και των κουμπάρων. Άλλο να ασκούμε εξωτερική πολιτική και άλλο να χορεύουμε ζεϊμπέκικα».

Σχετικές ειδήσεις