Συλλαλητήριο Αθήνα: Μυστική συνάντηση Καραμανλή - Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

Newsbomb

Συλλαλητήριο Αθήνα: Μυστική συνάντηση Καραμανλή - Ιερώνυμου για το Σκοπιανό

Συλλαλητήριο Αθήνα | Ειδήσεις: Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (30/01) ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η συνάντηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα διεξήχθη, κατά την ίδια πηγή, σε χαλαρό κλίμα, συνοδεία σαλάτας, κρεατικών και κόκκινου κρασιού.

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, οι κύριοι Ιερώνυμος και Καραμανλής συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η οποία θα είναι εθνικά συμφέρουσα και επωφελής.

Σχολίασαν, επίσης, το συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Όπως και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έτσι και στον Κώστα Καραμανλή, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι η Εκκλησία αντιτάσσεται στη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του στο όνομα των Σκοπίων.

Παράλληλα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε εκτενώς στις εκκλησιαστικές πτυχές του ζητήματος. Υπογράμμισε, μάλιστα, τον κίνδυνο να μετακυληστεί το ονοματολογικό σε εκκλησιαστικό επίπεδο, με την επιβίωση ενός ιδιότυπου αλυτρωτισμού μέσω του τίτλου της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με τα «Νέα», ο Κώστας Καραμανλής απέφυγε να επεκταθεί ιδιαίτερα στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Δεν έκανε σχόλια ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα ούτε για την κυβέρνηση.

Περισσότερο η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την εξωτερική πολιτική σκηνή, τα εθνικά θέματα, το Σκοπιανό, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Τέλος, οι δυο άνδρες επικεντρώθηκαν και στην πολιτικής της Τουρκίας και στις προκλήσεις της, σε συνδυασμό και με το Κυπριακό.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για το Σκοπιανό

Η βόμβα σκάει και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved