Σ. Βετάκης: His way, or the highway!

Newsbomb

Φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα αλλά με τον Ομπράντοβιτς ποτέ δεν ξέρεις είπε προχθές μια... παλιά καραβάνα των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο πιο έξυπνος μπασκετμπολίστας που πέρασε από την Ελλάδα και όχι μόνο!

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που κάνουν βαρύνουσα την άποψη του Ντέγιαν Μποντίρογκα. Είναι και το γεγονός οτι έχει βιώσει τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των φάιναλ-φορ, το 2002 στη Μπολόνια οπότε γνωρίζει άριστα ότι στο... μυαλό του Ομπράντοβιτς υπάρχουν αμέτρητες ιδέες, τις οποίες ο Σέρβος “μάγος” τις ενεργοποιεί στη σειρά μέχρι το τέλος κάθε αγώνα, ως το φινάλε κάθε διοργάνωσης ακόμη κι αν οι πιθανότητες για την ομάδα του είναι για όλους τους άλλους ελάχιστες ως μηδενικές...

Όχι μία φορά, αλλά δύο ο Ομπράντοβιτς προετοίμασε και παρουσίασε στο γήπεδο της καλύτερης ομάδας την τελευταία διετία-τριετία, μια ομάδα που πρώτα από όλα μπήκε αποφασισμένη να παλέψει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανεξαρτήτως ποια θα είναι η εξέλιξη, ποιο θα είναι το σκορ. Έκανε τους παίκτες του να το πιστέψουν, τους επέβαλε να βγουν να... πεθάνουν στο γήπεδο και τα κατάφερε γιατί όπως λέει... his way or the highway!

Οι “πράσινοι” μπορεί στο δεύτερο ματς να μην κυριάρχησαν στο παιχνίδι του σε τόσο εντυπωσιακό βαθμό όπως το βράδυ της Τρίτης, ήταν όμως... προγραμματισμένοι για να παίξουν πιο “σκληρά” και να... σαπίσουν στο ξύλο την ομάδα του Πασκουάλ, που δεν έχει συνηθίσει, ούτε της αρέσει να έχει επαφές.

Από την άμυνα και τις... παρωπίδες που φορούσαν οι παίκτες του, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει στο ματς και να βγάλει όσα ψυχικά αποθέματα είχαν οι δεξαμενές του προκειμένου να πάρει τη νίκη από την επίθεση. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην τρίτη περίοδο δικαίωσε τον παλαίμαχο άσο της Μπαρτσελόνα, Αντρές Χιμένεθ που τον ονόμασε Μάικλ Τζόρνταν του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με 14 πόντους (3/3τρ, 1/1δ, 3ασ) έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση!

Με την τακτική του Ομπράντοβιτς να υποχρεώνει τον ανήμπορο να αντιδράσει Τσάβι Πασκουάλ να ρίχνει στο παρκέ τα καλύτερα του όπλα στην περιφέρεια, τα οποία όμως έχουν αδυναμίες στην άμυνα, ο Διαμαντίδης και ο Σάτο “τιμώρησαν” την Μπαρτσελόνα και ο ΠΑΟ πέτυχε μια επική ανατροπή που εφόσον ολοκληρωθεί θα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Παναθηναϊκού!

Ο Σάτο ήρθε το βράδυ της Πέμπτης στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” απευθείας από τις καλύτερες παραστάσεις του στη Σιένα. Ο Αφρικανός έβγαλε επιτέλους αυτό που περίμενε ο Ομπράντοβιτς από το καλοκαίρι όταν ζήτησε από τον Θανάση Γιαννακόπουλο να τον υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Εκτός από αυτούς τους δύο, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην απίστευτη άμυνα του Νικ Καλάθη στον Ναβάρο, που ανακηρύσσεται σε “κρυφό άσο” του Ομπράντοβιτς και γενικά στην ομαδική προσπάθεια.

Ωστόσο καμία ομάδα δεν προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ με μία εκτός έδρας νίκη. Ειδικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που μπαίνει πάντα στα προημιτελικά (από τότε που ισχύει το best of 5) με αβαντάζ έδρας το οποίο χάνει αλλά το ανακτά με νίκη-πρόκριση εκτός έδρας.

Η “Μπάρτσα” είναι σπουδαία ομάδα και θα έρθει στην Αθήνα για να κάνει την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μείνει συγκεντρωμένος και ξανά το ίδιο μαχητικός, προκειμένου να υπερασπιστεί ότι κέρδισε στην Βαρκελώνη και να επιστρέψει στον Μάιο...

Σωτήρης Βετάκης

Δημοσιογράφος

Πηγή: onsports.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved