BOMBER

Δεν θα κάνει… περίπατο ο Μητσοτάκης

Δεν θα κάνει… περίπατο ο Μητσοτάκης

Το αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τα πρώτα του επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό μετά το πρώτο που έκανε - ως είθισται -στην Κύπρο. Θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με ξένους ηγέτες, με τους δανειστές, για να τα λέμε ξεκάθαρα.

Όμως μη νομίζετε ότι θα κάνει περίπατο. Οι δανειστές «θα του ψήσουν το ψάρι στα χείλη». Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Ελπίζω να είναι προετοιμασμένος και να μην ισχυριστεί, όπως οι προηγούμενοι, ότι είχε άγνοια…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 Αυγούστου θα μεταβεί αυθημερόν στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου.

Στις 2-3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε. Μετά τις πρώτες διεθνείς επαφές του, ακολουθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σημασία δεν έχει τι θα του πουν οι ξένοι αξιωματούχοι. Πάνω – κάτω ξέρουμε τι θα του ζητήσουν. Σημασία έχει τι θα τους απαντήσει ο Κυριάκος.