BOMBER

Προανακριτική για Ρασπούτιν: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Προανακριτική για Ρασπούτιν: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Όσοι περιμένουν ότι θα χυθεί αίμα με αυτή την υπόθεση, μάλλον θα πέσουν από τα σύννεφα - Κανείς μα κανείς δεν θέλει να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου - Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας

Η πορεία της υπόθεσης είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη.

Η Βουλή δεν πρόκειται να βρει κάτι συγκεκριμένο για τον Παπαγγελόπουλο και θα γυρίσει τον φάκελο πίσω στην τακτική δικαιοσύνη.

Έτσι θα είναι όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

Άλλωστε από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, γύρω από τον φάκελο της υπόθεσης δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ποινικά κολάσιμο.

Εκτός κι αν στις καταθέσεις υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζουμε...

Σε αυτό το σενάριο την σκυτάλη θα την πάρει εν συνεχεια η τακτική Δικαιοσύνη η οποία και θα εξετάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως φυσικό πρόσωπο που δεν θα καλύπτεται από κοινοβουλευτική ασυλία.

Αν διαβάσει κανείς, άλλωστε, πίσω από τις γραμμές της χθεσινής δήλωσης του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα σενάριο που «καλοβλέπουν» στο κυβερνητικό επιτελείο.

«Στο πλαίσιο της επιτροπής αυτής θα αξιολογηθεί εάν υφίσταται αρμοδιότητα της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα. Σε καταφατική περίπτωση, θα προχωρήσει στη νομική τους αξιολόγηση με την έκδοση σχετικού πορίσματος προς την Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα, θα ζητήσουμε να συντελεστούν οι σχετικές διαδικασίες με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Ώστε να υπάρξει άμεση και μέχρι τέλους διερεύνηση. Τόσο σε σχέση με αδικήματα που φέρεται να τελέσθηκαν, όσο και με τυχόν επιπλέον πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στη νοσηρή αυτή υπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.