BOMBER

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μαρία της σιωπής ή Αννούλα του χιονιά;

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μαρία της σιωπής ή Αννούλα του χιονιά;

Μεγάλο δίλημμα αδέρφια. Ο Κυριάκος κοιμάται και ξυπνάει με τη σκέψη του στις δυο κυρίες για τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας 

Έχουν πέσει όλοι επάνω από τα τηλέφωνα και ψάχνουν να βρουν ποιον θα προτείνει ο Κυριάκος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σίγουρα θα προτείνει κάποιον που θα θέλει το ΚΙΝ.ΑΛ. και που δεν θα μπορεί να πει «όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος / α είναι;

Πάντως όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος όπως μαθαίνω μέχρι το τέλος του έτους θα κάνει δημόσια δήλωση με την οποία θα λέει ότι δεν ενδιαφέρεται για δεύτερη θητεία. Γιατί θα κάνει τέτοια δήλωση;

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ξέρει πως δεν πρόκειται να τον προτείνει ο Μητσοτάκης και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ο ίδιος ο Παυλόπουλος δεν θέλει να τον προτείνει ο Τσίπρας και να δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ. Αν τον προτείνει ο Τσίπρας είναι σαν να παραδέχονται δημοσίως ότι υπήρχε και υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας Τσίπρα με την Καραμανλική πτέρυγα και τον Παπαγγελόπουλο. Μπλέκει πολύ το πράγμα δηλαδή. Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα.

Ο Μητσοτάκης θέλει την Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά τελικά θα προτείνει την Μαρία Δαμανάκη, αφού η πρόταση Δαμανάκη θα δυσκολέψει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πουν «όχι». Η Δαμανάκη προέρχεται από τον Συνασπισμό και έχει μια διαδρομή που συνδέεται άμεσα με το «Πολυτεχνείο».

Μια τέτοια υποψηφιότητα θα στριμώξει τον Τσίπρα αρκετά.

Πάντως ο Κυριάκος είναι μεταξύ της «Μαρίας της Σιωπής» και της «Αννούλας του χιονιά»