BOMBER

Τα σπάνια δώρα που χάρισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα σπάνια δώρα που χάρισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Χώμα από τη Στρογγύλη στο γραφείο της Προέδρου.

Τα πρώτα δώρα με ειδικό συμβολισμό που έλαβε τοποθέτησε ήδη στο γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για τα δώρα που της χορηγήθηκαν κατά την επίσκεψή της στο υπουργείο Άμυνας, μαζί με τις αναμνηστικές πλακέτες που της έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Πρόκειται για μια χούφτα χώμα από την ακριτική Στρογγύλη τοποθετημένη σε ένα δοχείο και μια ελληνική σημαία η οποία υπερηφάνως κυμάτιζε μέχρι πρότινος στο νησί.

Η συγκίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν εμφανής.

Όλα τα μαχητικά στον αέρα του Αιγαίου

Και αφού έγινε αναφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχω τούτα να σας πω: Μαθαίνω λοιπόν ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα να πετούν όλα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα από τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας), μαχητικά και μεταγωγικά, τα αεροσκάφη στο Αιγαίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και τούτο γίνεται εφικτό, όπως ανάφερε ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, με τις νέες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για την προμήθεια των ανταλλακτικών (όπως για παράδειγμα των Μιράζ) ή με τις συμβάσεις αναβάθμισής τους (όπως έγινε με τα F-16).

Επιπλέον, το ίδιο συμβαίνει και με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, που και αυτά σε λίγο καιρό θα βρίσκονται όλα στον αέρα του Αιγαίου προστατεύοντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα