BOMBER

Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Αν ανοίξουν τα μαγαζιά ζήτω που «καήκαμε»

Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Αν ανοίξουν τα μαγαζιά ζήτω που «καήκαμε»
Δεν μπορείτε να φάτε με τις οικογένειές σας την γαλοπούλα το μεσημέρι;
Φωτογραφία από Free-Photos από το pexels.com

Άνοιγμα των μαγαζιών, εν μέσω εορτών παρά το σοβαρότατο και πανθομολογούμενο πρόβλημα που υφίστανται οι επιχειρηματίες, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι, θα μας οδηγήσει σε πισωγύρισμα 

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός από αρκετούς επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων είναι να μην ανοίξει τίποτα αν δεν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Ξέρω ότι η εισήγηση είναι σκληρή, όμως εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε στην λογική του ακορντεόν. Το «άνοιξε – κλείσε» θα είναι τουλάχιστον εγκληματικό, αφού η ψυχολογία της μάζας είναι απρόβλεπτη.

Οι συνθήκες εγκλεισμού που έχουν ήδη καλλιεργηθεί θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε εκτόξευση της κίνησης είτε μιλάμε για πολυκαταστήματα, είτε για συνοικιακά μαγαζιά. Κανείς δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει και να επιβάλει κανόνες αποστασιοποίησης σε ένα πλήθος που βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης για τόσες εβδομάδες.

Αν θέλουμε να πέσουν τα κρούσματα κάτω των 500 την ημέρα, αν θέλουμε να αδειάσουν οι ΜΕΘ και οι κλίνες covid, αν θέλουμε να περιορίσουμε τον αριθμό των νεκρών τότε πρέπει να πιούμε το «πικρό ποτήρι» όλοι μαζί.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βρω μια επαρκή εξήγηση να ανοίξει το λιανεμπόριο εν μέσω εορτών μόνο και μόνο για να ρολάρει το χρήμα στην αγορά και να μπει ο ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία.

Όχι δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν από μια τέτοια κίνηση.

Επίσης δεν μπορώ να βρω μια επαρκή εξήγηση γιατί παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτoχρονιά πρέπει το ρεβεγιόν να γίνει βράδυ και να γίνει άρση στον περιορισμό της κυκλοφορίας. Να πάει δηλαδή από τις 21:00 στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα;

Δεν μπορείτε να φάτε με τις οικογένειές σας την γαλοπούλα το μεσημέρι;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Δεν ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου – «Φρένο» από τους λοιμωξιολόγους