BOMBER

Οι Αμερικανοί μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι της Ε.Ε;

Οι Αμερικανοί μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι της Ε.Ε;

To total reload των ΗΠΑ και η εμπλοκή του Μπάιντεν στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Ένα από τα καυτά ερωτήματα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι η εμπλοκή του νέου Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Μπάιντεν δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει την τύχη της Ευρωπαϊκής διπλωματίας στο Βερολίνο. Οι θολές και περίεργες σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία και ειδικότερα με το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα την Αμερικανική διπλωματία. Ο πρώτος που το αντιλήφθηκε ήταν βεβαίως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Το τηλεφώνημα του Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί, ούτε βεβαίως μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην αποκαλούμενη περιοχή της Ευρασίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Τζο Μπάιντεν μέσω αυτής της επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνει ένα μήνυμα όχι μόνο προς την Τουρκία, αλλά και προς τις Βρυξέλλες για την μεγάλη επιστροφή των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο κ. Μπάιντεν θέλει να δείξει από εδώ και πέρα ποιος είναι το «αφεντικό ανάμεσα σε ίσους ηγέτες». Σας θυμίζω απλά ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μπλίνκεν είπε στον Γερμανό ομόλογό του ότι η ιστορία με τον ρωσικό Nord Stream αν συνεχιστεί θα είναι μια δραματική εξέλιξη…

Νομίζω μπορούμε να μιλάμε πλέον για ολική επαναφορά...

Τζο Μπάιντεν: Ο Μητσοτάκης θα έρθει στην Ουάσινγκτον όταν περάσει ο κορονοϊός

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.