BOMBER

Στη Σύμη, ψάχνουν έναν γιατρό, έναν γιατρό ήρωα να πάει στο νησί…

Στη Σύμη, ψάχνουν έναν γιατρό, έναν γιατρό ήρωα να πάει στο νησί…

Εκτεθειμένοι όχι μόνο στον κορονοϊό αλλά και σε κάθε ασθένεια είναι οι κάτοικοι στα νησιά της Δωδεκανήσου, ιδίως τα μικρά, καθώς το ΕΣΥ παραμένει στην εντατική. Εξαιτίας της τραγικής έλλειψης γιατρών, το σωτήριον έτος 2021.

Το παράδειγμα της Σύμης είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό σε όλα τα Δωδεκάνησα και δείχνει τη γύμνια του ΕΣΥ, αφού τις ανάγκες 3.500 ανθρώπων, καλύπτουν τρεις αγροτικοί γιατροί.

Και δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές στη Σύμη, επειδή δεν υπήρχε γιατρός ειδικότητας και για τη μεταφορά των ασθενών χρειάστηκαν και 13 ώρες. Θυμίζουμε το περιστατικό με κάτοικο της Σύμης, που έπαθε εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε τελικά όχι με Super Puma αλλά με το πλοίο της γραμμής.

Και δεν είναι το μόνο υπάρχουν πολλά όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας που τόνισε, πως είναι αναγκαίο να προκηρυχθούν δύο θέσεις γιατρών με ειδικότητα, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων επί 24ωρου βάσεως.

«Η ζωή στο νησί δεν είναι εύκολη υπόθεση», «Παλεύεις καθημερινά για τα αυτονόητα», «Τρέμω στην ιδέα μην πάθω κάτι εγώ ή οι γονείς μου», «Ζητάμε έναν γιατρό να μας προστατεύει», «Έναν γιατρό ήρωα»…

Με αυτά τα λόγια που ακούγονται μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο οι κάτοικοι της Σύμης επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία για να προσλάβει επιτέλους έναν γιατρό που να φροντίζει τις 3.500 ψυχές που διαμένουν στο ακριτικό νησί.

To βίντεο είναι στ' αλήθεια συγκλονιστικό.

Στα νησιά μας τίποτα δεν είναι δεδομένο...
Στα νησιά μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο...
Το μόνο που Θέλουμε είναι προστασία και ασφάλεια στον τομέα Υγεία... λένε οι κάτοικοι.

Εδώ στην Αθήνα είναι απλά Πέμπτη...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μέτρα «ανάσα» για τους πολίτες - Με SMS στα καταστήματα - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις