BOMBER

Αυτές είναι δουλειές: 15 χρόνια πληρωνόταν χωρίς να πηγαίνει στην εργασία του

Αυτές είναι δουλειές: 15 χρόνια πληρωνόταν χωρίς να πηγαίνει στην εργασία του

Ο άνθρωπος έκανε ζωάρα στον δημόσιο τομέα - Είχε να πάει 15 χρόνια στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν και κάθε μήνα ο μισθός έμπαινε κανονικά

Ξέρω ξέρω, θα μπορούσε να συμβαίνει και στην Ελλάδα, απλά ακόμα δεν το έχουμε ανακαλύψει... Ένας ανδρας που «εργαζόταν» ως υπάλληλος νοσοκομείου εξακολουθούσε να λαμβάνει μισθούς συνολικού ύψους 538.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι δεν είχε πατήσει το πόδι του στο νοσοκομείο «Pugliese Ciaccio», στην πόλη Καταντζάρο της Καλαβρίας, από το 2005.

Το φοβερό αυτό περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα ο Guardian και όπως αναφέρει ο κοπανατζής δημόσιος υπάλληλος σε ηλικία 67 ετών, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό. Έξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με την υποψία ότι έπαιξαν ρόλο στην αργομισθία – φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας.

Σε έρευνα με την κωδική ονομασία «μερική απασχόληση», η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσιών και μισθών καθώς και από δηλώσεις μαρτύρων και συναδέλφων. Το 2005, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να είχε απειλήσει την διευθύντρια του νοσοκομείου ώστε να την εμποδίσει να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εναντίον του.

Η διευθύντρια στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη και η τακτική του συνεχίστηκε κανονικά, επειδή η παρουσία του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινων πόρων, ανέφερε η αστυνομία.

Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον σχετικό νόμο, αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση σε όλον τον δημόσιο τομέα.

Εγώ λοιπόν σας λέω ότι έτσι και γίνει ένα ντου σε κάποια δημόσια ελληνική υπηρεσία, αύριο το πρωί, θα βρεθούν αρκετοί τέτοιοι υπάλληλοι που έχουν να πατήσουν χρόνια στην υπηρεσία τους.

Διαφωνεί κάποιος;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.